Published On: joi, Ian 3rd, 2013

Retrospectiva SAJ Braila, 52874 de solicitari ale ambulantei in 2012

Share This
Tags

* In intervalul 1 ianuarie-31 decembrie 2012, 263 de braileni au avut tentativa de suicid, 421 au fost gasiti decedati,15 braileni au luat supradoza de droguri si 4 solicitari au fost pentru electrocutari * La inceputul lui 2013 SAJ Braila s-a innoit cu 3 ambulante * 5 medici au asigurat urgentele grave ale municipiului si judetului Braila *

Pe parcursul anului trecut Serviciul de Ambulanta si-a desfasurat activitatea cu 5 medici si un parc auto compus din 44 ambulante din care 4 de tip C2, 30 de tip B2, 6 de tip A2, 3-ACD si una de tip A1.

Din cele 52.874 de solicitari pentru urgente de prim ajutor, 11 au fost pentru amputari de diferite segmente, 421 pentru persoane decedate, 263 tentative de suicid, 15 supradoze de droguri, 886 de nasteri, 255 accidente diverse(rutiere, casnice si de munca), 4 solicitari pentru electrocutari, 2699 din locuri publice, 42243 pentru diferite urgente de grad 0-1, grad 2, transporturi intre spitale, externari sI transporturi de sange. Un numar de 72 persoane au fost resuscitate si transportate la UPU dupa ce au suferit stop respirator.

“Numarul medicilor angajati ai SAJ Braila a scazut in 2012 astfel incat in prezent activeaza numai 3 doctori, cu toate acestea asistenta de urgenta a fost asigurata in mod continuu cu un inalt grad de professionalism si daruire pentru toate cazurile grave de pe raza municipiului si judetului Braila. Medicii au asigurat si asistenta medicala in cazul transportului interclinic al pacientilor in stare critica ori de cate ori a fost necesar. Pregatirea continua si antrenamentul echipajelor pentru manevrele de urgenta s-a desfasurat periodic in sala special amenajata din cadrul SAJ Braila. E asemenea, au fost frecventate cursurile si simpozioanele medicale organizate de Colegiul Medicilor si Ordinul Asistentilor”, a declarat managerul SAJ, Silviu Radu.

La inceputul acestui an Serviciul de Ambulanta s-a innoit cu 3 ambulante noi marca Citroen de tip B1 si B2. Echipajele salvarilor brailene asigura cetateii de faptul ca-si vor desfasura activitatea urmatoare cu aceeasi daruire si professionalism la urgentele majore ce vor aparea, in cel mai scurt timp posibil si cu toate mijloacele adecvate aflate in dotarea ambulamtelor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-