Published On: vin, Ian 18th, 2013

Repercursiunile numarului crescut de parlamentari

Share This
Tags

* Chiar daca numarul parlamentarilor a crescut dupa alegeri datorita redistribuirii, suma alocata acestora in 2012 de 197 milioane, a ramas aceeasi si pentru 2013 * Deputatul brailean pe Colegiul 3, Marian Dragomir a facut cateva precizari despre situatia in care se afla parlamentarii privind modificarea legii electorale * Si deputatul pe Colegiul 2, Vasile Varga si-a exprimat parerea despre subiectul diurnei parlamentarilor *

Deputatul pe Colegiul 3, Marian Dragomir a candidat la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 pe listele USL. Proaspat intrat in Parlamentul Romaniei, acesta a precizat care este parerea personala despre subiectele mediatizate in ultimul timp in ceea ce priveste numarul crescut de parlamentari, dar si despre cazarea si deplasarile la Bucuresti.

“Faptul ca Parlamentul are un numar suplimentar de deputati si senatori se datoreaza reprezentatilor PDL si judecatorilor de la Curtea Constitutionala care nu au fost de acord cu propunerile USL privind modificarea legii electorala.

Initiativa premierului Victor Ponta privind incadrarea in bugetul de anul trecut pentru Parlamant este normala pentru aceasta perioada de criza economica datorita faptului ca masurile de austeritate trebuie sa priveasca toate categoriile, deci si parlamentarii. Economiile vor fi facute de la cazare, deplasarile cu masina, reparatiile autoturismelor si diurnal”, este de parere deputatul brailean.

“In ceea de priveste cazarea, suma propusa pentru a fi oferita parlamentarilor este rezonabila si cu aceasta suma se poate inchiria un apartament cu doua camere in zona apropiata Parmamentului, se pot plati utilitatile si eventual servicii de curatenie. Bineinteles ca varianta hotelului este de preferat, deoarece scuteste parlamentarul de drumul platii curentului electric, gazelor, cablului, internetului si intretinerii. Reprezentantii hotelurilor nu sunt incantati de ideea ramanerii cu spatiile de cazare neocupate si deja un hotel a solicitat proprietarului incadrarea intr-o anumita suma care la ora actuala depaseste suma alocata de Parlament. Pentru mine este simplu: daca reprezentantii hotelului la care locuiesc se incadreaza in suma alocata de Parlament, voi ramane la hotel. Daca nu, exista o piata imobiliara dimanica care ofera posibilitati de cazare in oras. Bineinteles ca si pentru hotelieri exista cerere si oferta si le recomand sa isi faca calculele de profitabilitate in conditiile in care au camerele ocupate tot timpul anului de parlamentari sau trebuie sa isi caute clienti in piata”, a declarat Marian Dragomir.

Despre cum se descurca singur, deputatul a declarat: “Reducerea cheltuielilor de transport in schimb are impact asupra bugetului personal deoarece pe luna se fac patru deplasari la Bucuresti. Decontarea unui singur drum pe luna presupune acoperirea celorlalte trei drumuri din bani personali. Daca pentru parlamentarii care locuiesc la o distanta rezonabila fata de Bucuresti acest lucru implica o cheltuiala acceptabila, in cele din urma, pentru cei care locuiesc la Suceava, Botosani, Maramures, Cluj, etc lucrurile sunt privite diferit. Repararea masinilor din banii parlamentarului implica o atentie suplimentara privind modul in care se circula cu autoturismul din dotare si evitarea unei exploitari necorespunzatoare. Aceasta masura nu ma afecteaza deoarece pe perioada mandatului voi folosi autoturismul proprietate personala in proportie de 90%”, a spus Dragomir.

Deputatul pe Colegiul 3, Vasile Varga este de acord cu diminuarea diferitelor “privilegii” ale parlamentarilor

“Am spus in perioada campaniei electorale ca nu vreau sa ajung in Parlament pentru a ma imbogati, ci pentru a-mi pune in slujba oamenilor cunostintele profesionale dobandite in timp. Mai pe scurt, asta ar insemna indreptarea legilor “strambe”, corectarea nedreptatilor. Nu mi-am schimbat cu nimic conceptia si intentiile. Sper sa reusesc sa fac cat mai multe lucruri in acest sens, in Comisia Juridica din care fac parte, pe parcursul celor patru ani de mandat. In ceea ce priveste diminuarea diferitelor “privilegii”, voi fi foarte categoric in acest sens: DA, SUNT DE ACORD! In acelasi timp, trebuie sa fim onesti si sa privim lucrurile in ansamblul lor, nu doar individual. Trebuie sa vedem ansamblul si perspectiva. Da, eu pot sa-mi suport deplasarea la Parlament sau cazarea in Bucuresti. Dar sunt si situatii, de colegi parlamentari tineri si competenti, aflati la inceput de drum, alesi de oamenii din colegiul lor sa-i reprezinte in Parlament, si care nu au o astfel de posibilitate. Eu ma pot deplasa usor de la Braila la Bucuresti, insa sunt si situatii de colegi care vin din Botosani sau de la Oradea.

Ei bine, iata doar doua exemple care cred ca trebuie privite si abordate cu realism si onestitate, nu cu populism”, a precizat deputatul Vasile Varga

Comentarii

comentariu

About the Author

-