Published On: vin, Ian 11th, 2013

Reglementari stricte pentru spitale

Share This
Tags

* Ministrul Sanatatii nu este de acord cu programul de vizita impus pentru apartinatorii pacientilor internati precizand faptul ca pacientul trebuie sa aiba in permanenta legatura cu familia sau cei care au grija de el *

Spitalele sunt obligate sa respecte reglementarile Ministerului Sanatatii privind programul de vizite al apartinatorilor pacientilor internati în unitatile sanitare publice.

“Sistemul sanitar s-a dezumanizat. Sistemul trebuie sa fie prietenos cu omul în suferinta. Cetateanul trebuie sa aiba în permanenta legatura cu familia sau cei care au grija de el”, a declarat ministrul Sanatatii într-o întâlnire cu reprezentantii pacientilor cronici, referindu-se la Ordinul ministrului Sanatatii privind orele de vizita în spital.

Ministrul Sanatatii a atras atentia managerilor din spitale ca trebuie sa respecte actul normativ care transpune în fapt legislatia europeana. În luna decembrie, Ministerul Sanatatii a reglementat, unitar, programul de vizite al apartinatorilor pacientilor internati în unitatile sanitare publice. Conform documentului, programul de vizita al apartinatorilor pacientilor internati în unitatile sanitare publice se realizeaza de luni pâna vineri în intervalul orar 15.00 – 20.00, iar în zilele de sâmbata si duminica programul de vizita se realizeaza între orele 10.00 – 20.00. Numarul de vizitatori pentru un pacient internat într-un salon cu mai mult de 3 paturi nu poate fi mai mare de 3 persoane si pot fi vizitati maximum 2 pacienti în acelasi timp. Vizitarea pacientilor în sectiile de terapie intensiva este permisa zilnic doar membrilor familiei, respectiv parinti, copii, surori sau frati, cu conditia ca vizita sa se faca individual sau cel mult doua persoane, cu respectarea procedurilor interne. Ordinul mai prevede ca sectiile de terapie intensiva sa aiba obligatia de a avea un numar de telefon prin care se asigura informarea familiei de catre medicul curant sau medicul de garda despre starea si evolutia pacientului, de care sa fie informati si apartinatorii. De asemenea, pentru pacientii internati pe oricare dintre sectiile unitatii sanitare, la solicitare, membrii familiei pot discuta direct cu medicul curant în timpul programului zilnic de lucru al acestuia, în baza unui program stabilit de medicul sef sau coordonator de sectie, aprobat de directorul medical si afisat la loc vizibil la intrarea în unitatea sanitara.

Comentarii

comentariu

About the Author

-