Published On: vin, Ian 18th, 2013

Reabilitarea Parcului Monument, in asteptarea semnarii contractului de finantare

Share This
Tags

* Municipalitatea vrea sa modernizeze Parcul Monument cat mai repede posibil, in acest an *

Pentru ca in ultimii 20 de ani Parcul Monument nu a mai suportat interventii majore, administratia locala a decis ca este momentul pentru a se realiza un proiect pentru refacerea intregului Parc. Reabilitarea si modernizarea Parcului Monument cuprinde refacerea sistemului de irigatii, modernizarea retelei de apa potabila, modernizarea retelei de canalizare, reabilitarea bazinului si a fantanii arteziene, amenajari peisagistice, dotari, locuri de joaca si de relaxare, mobilier stradal.

La ultima conferinta de presa sustinuta de edilul Aurel Simionescu, s-au facut o serie de precizari referitoare la demararea proiectului ce vizeaza reabilitarea si modernizarea Parcului Monument.

In acest sens, primarul Simionescu a declarat: “Sper ca la finele lui ianuarie sau inceputul lunii februarie sa reusim sa semnam contractul de finantare. Dupa aceea, sa purcedem la semnarea contractului de adjudecare a lucrarilor ce se vor a fi demarate de firmele interesate de refacerea Parcului Monument. Vor fi reabilitate aleilor pietonale, se va reface fantana din Parc, vor fi facute dotari cu mobilier stradal. Scopul este de transformare a Parcului intr-un loc de relaxare”.

Suprafata totala inclusa in acest proiect este de 26.000 mp, aproximativ jumatate din suprafata totala a Parcului Monument. Lucrarile se vor executa incepand cu strada Pietatii si pana la Spitalul Judetean de Urgenta Braila. Acest proiect, care apartine Directiei de Strategii, Programe si Proiecte de Dezvoltare, Relatii Internationale, din cadrul Primariei Braila, face parte din Planul Integrat – Axa 1 din Planul Operational Regio, avand regula N +2, cu contractare pana in 2013. Dupa care, pana la finele lunii iulie 2015, se vor finaliza lucrarile. Parcul Monument din municipiu va fi supus unor ample lucrari de reabilitare, realizate cu fonduri europene. Astfel, autoritatile locale sustin ca Parcul, unul dintre cele mai mari parcuri din Romania prin suprafata de 90 de hectare, isi va recapata pe deplin frumusetea si functionalitatea. Totalul lucrarilor pe care le implica proiectul de mare anvergura este estimat la 8 milioane de lei.

Denumirea Parcului Monument provine de la monumentul realizat de arhitectul francez Villaye, in anul 1833, care reprezenta pe un soclu o spada cu doua taisuri, flancata de doi lei. Vechiul monument a fost distrus de catre armatele turcesti in timpul Primului Razboi Mondial, insa brailenii continua sa foloseasca aceasta denumire. De asemenea, Parcul Monument a mai purtat in trecut si denumirea de Parcul Kiseleff, pentru a-l onora pe guvernatorul rus Pavel Kiseleff.

Comentarii

comentariu

About the Author

-