Published On: Soare, Ian 13th, 2013

Rasturnare de situatie “Clasa 0 ramane OBLIGATORIE”

Share This
Tags

* A precizat ministrul Educatiei Remus Procopie *

“Clasa zero ramâne obligatorie, iar clasa a IX-a ramâne la gimnaziu”, este declaratia ministrului Educatiei, Remus Pricopie. Anuntul vine la putin timp dupa ce premierul a hotarât ca din 2013 grupele pregatitoare din scoli se vor întoarce la gradinite. Ce se va întâmpla în prima zi de scoala ramâne, deci, un mister, pentru toti parintii.

“Legea ne spune foarte clar: clasa pregatitoare face parte din ciclul primar si este o clasa obligatorie pentru copiii care au împlinit vârsta de sase ani. Prin urmare, clasa pregatitoare ramâne ca o clasa obligatorie în ciclul primar”, a spus Remus Pricopie.

“Sunt de acord cu ceea ce a declarat ministrul Procopie, anul trecut a decurs totul foarte bine la clasa pregatitoare. Asteptam noi demersuri in acest sens pentru a eficientiza buna desfasurare a lucrurilor”, a declarat inspectorul general al ISJ Braila, Iulian Danielescu.

Bacalaureatul profesional ramâne pentru ministru deocamdata doar o probabilitate. Examenul de Bacalaureat se anunta si mai greu de anul viitor. Absolventii de liceu vor avea de studiat materie mai multa, împartita în acelasi numar de examene, daca oficialii vor schimba din nou programa. Cât despre Bacalaureatul profesional, se afla înca în stadiul de proiect legislativ. De asemenea Bacalaureatul de anul acesta va continua sa fie supravegheat de camere video.

Comentarii

comentariu

About the Author

-