Published On: Soare, Ian 13th, 2013

Proiect benefic pentru dezvoltarea comunele brailene, o cota de pâna la 70% din limita anuala a finantarilor rambursabile

Share This
Tags

* Localitatile din zona rurala pot primi pâna la 70% din limita anuala a finantarilor rambursabile, pâna la data de 31 august a fiecarui an calendaristic, potrivit unui proiect de modificare a Hotarârii de Guvern nr. 1182/2012, propus de Ministerul Finantelor Publice *

Pana la finele lunii august, [n fiecare an, s-a stabilit printr-un proiect al Executivului ca localitatile din mediul rural sa primeasca o cota de 70% din fiecare limita anuala a finantarilor rambursabile pentru comune.

De asemenea, aceste autoritati trebuie sa obtina un document de negatie din partea Ministerului Fondurilor Europene si Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale care sa ateste ca investitiile nu sunt eligibile pentru a beneficia de fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeana.

Pentru Incadrarea In deficitul bugetului general consolidat, anual se stabilesc limite pentru finantarile rambursabile care pot sa fie accesate de unitatile administrativ-teritoriale si pentru tragerile ce se pot efectua din finantarile rambursabile contractate sau care urmeaza a fi contractate. In acest plafon se stabilesc limite pe categorii de unitati locale, care sunt stabilite In functie de ponderea veniturilor proprii ale bugetelor locale In totalul acestor venituri ale bugetelor locale pe ansamblul tarii.

Precizam ca finantarile efectuate de autoritatile locale sunt autorizate de Comisia de autorizare a Imprumuturilor locale, care evalueaza impactul acestor finantari rambursabile asupra cheltuielilor publice si a deficitului bugetar.

Comentarii

comentariu

About the Author

-