Published On: mie, Ian 30th, 2013

Programele de distributie a fructelor si lactatelor în scoli

Share This
Tags

Comisia Europeana (CE) a lansat o consultare publica privind doua programe referitoare la asigurarea de produsele lactate si de legume copiilor în scoli.

Scopul consultarii este analiza impactului celor doua programe si modalitatile în care acestea ar evolua, în ceea ce priveste alegerea produselor oferite copiilor si respectiv sustinerea procesului educational.

„Rezultatele ambelor programe sunt pozitive, atât în ceea ce priveste efectele asupra sanatatii, cât si a educarii copiilor privind productia de fructe de sezon. De aceea încercam sa identificam optiunile care sa ne permita sa amelioram si în continuare eficienta celor doua programe”, a declarat comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos.

În prezent, 24 de state membre UE participa la programul de distributie a fructelor în scoli, cu exceptia Finlandei, Suediei si a Marii Britanii si toate tarile UE, cu exceptia Greciei, sunt angrenate în programul privind asigurarea laptelui. Consultarea publica lansata luni va dura pâna la 22 aprilie 2013, informeaza executivul comunitar.

Comentarii

comentariu

About the Author

-