Published On: vin, Ian 18th, 2013

Pro Democratia a semnat un apel catre magistrati

Share This
Tags

* Alaturi de organizatiile Freedom House Romania, Expert Forum, Grupul pentru Dialog Social, Reaching Out Romania, Pro Domo, Centrul Roman de Politici Europene, Asociatia Pro Democratia a semnat un apel catre magistrati *

Organizatiile semnatare solicita magistratilor sa dea dovada de  maturitate in tratarea evenimentelor recente privind Consiliul Superior al Magistraturii. Deasemenea solicita Consiliului Superior al Magistraturii sa adopte reglementari interne cu privire la obligativitatea depunerii candidaturilor la functiile de conducere din timp, astfel incat sa se permita o analiza reala a  proiectelor propuse atat de membrii alesi cat si de societatea civila in general.

In document se  mai precizeaza ca organizatiile semnatare fac un apel catre magistrati sa nu vulnerabilizeze Consiliul Superior al Magistraturii in perioada in care se pune in discutie modificarea Constitutiei. Vocea magistratilor, inclusiv prin intermediul Consiliului Superior al Magistraturii trebuie sa fie auzita la dezbateri pentru a asigura ca justitia ramane independenta fata de puterea politica.

Comentarii

comentariu

About the Author

-