Published On: mie, Ian 9th, 2013

Ponta anunta concedieri in sectorul bugetar, directorii si sefii de servicii vor fi redusi la jumatate

Share This
Tags

* Numarul consilierilor din ministere va fi redus, iar incepând din martie va fi redus la jumatate si numarul celor care detin functii de conducere in aparatul de stat, a declarat premierul Victor Ponta inaintea sedintei de guvern de astazi *

“Astazi facem un pas mic pentru buget, dar un pas mare pentru ideea pe care vrem sa o transmitem. Reducem numarul de consilieri de la fiecare ministru si secretar de stat si sef de agentie cu grad de secretar de stat. E un semnal pe care dupa aceea, pâna in luna martie, fiecare dintre ministri, dupa aprobarea bugetului, trebuie sa il continue si anume reducerea la jumatate a tuturor functiilor de conducere din aparatul central – directori generali, directori, sefi de servicii, la jumatate. O sa vedeti ca functioneaza ministerele si cu jumatate din functiile de conducere. Trebuie redus in continuare, acolo unde este cazul, aparatul central care nu este absolut necesar”, a declarat premierul.

Victor Ponta a mai afirmat ca tot in prima parte a anului este posibil sa se realizeze si o restructurare a structurilor deconcentrate si a companiilor cu multi angajati.

“O sa discutam cu FMI si cu Ministerul Finantelor si capacitatea de a plati la un moment dat, mai bine, pe cei care care au performanta, dar asta tine de o idee de restructurare a aparatului central. Apoi, pe masura ce mergem, avansam si cu regionalizarea. Cred ca acelasi lucru trebuie sa facem si, in primul rând, in structurile deconcentrate, unde nimeni nu mai stie acum câte mii de oameni avem in tot felul de structuri deconcentrate, in companii si acolo domnul Nita, Fenechiu, Vosganian, cei care aveti companii mari, cu sute si mii si oameni in plus prin birouri…sa reusim in acest an sa facem o adevarata restructurare, dar nu una facuta cu toporul – 25% si la ala care are coada mai lunga si la ala care are coada mai scurta. O restructurare care sa aiba un sens si sa explicam de ce intr-un loc am redus cu 5, iar in alt loc cu 500. Sunt obiective pe care le putem face in prima parte a anului”, a mai spus Ponta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-