Published On: joi, Ian 10th, 2013

Politistii de la Rutiera ies la “vanatoare” de amenzi

Share This
Tags

* Incepand de astazi, timp de 10 zile, politistii rutieri si inspectori de la RAR vor efectua ample controale in trafic * Scopul actiunilor consta in reducerea numarului de evenimente ruiere produse pe drumurile din municipiu si judet *

In perioada 10 – 20 ianuarie, politistii de la Serviciul Rutier si inspectori din cadrul Regiei Autonome – Registrul Auto Român (RAR) vor actiona pe drumurile din municipiu si judet. Controalele se vor efectua cu scopul de a reduce cauzele generatoare de evenimente rutiere cu consecinte grave, produse pe fondul defectiunilor tehnice ale autovehiculelor.

“In aceasta perioada, echipele mixte vor verifica, in trafic, starea tehnica a autovehiculelor, urmarind daca acestea indeplinesc conditiile tehnice pentru a putea circula pe drumurile publice. Politistii si specialistii RAR vor verifica buna functionare a mecanismului de frânare si a sistemului de directie, a instalatiei de iluminare/semnalizare, precum si a reglajului acesteia, legalitatea montarii si utilizarii luminilor de alta culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate. De asemenea, se va verifica autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor, concordanta datelor inscrise in certificatul de inmatriculare cu caracteristicile tehnice, detinerea inspectiei tehnice periodice si valabilitatea acesteia, precum si utilizarea anvelopelor de iarna si uzura acestora”, a declarat agent principal de politie Camelia Bucur.

In cazul in care se constata defectiuni tehnice de natura a pune in pericol grav siguranta circulatiei, autoturismele respective vor fi imobilizate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-