Published On: joi, Ian 10th, 2013

Politistii de la Rutiera, cu “geana” pe soferi, peste 80 de sanctiuni contraventionale aplicate in Braila

Share This
Tags

* Intr-o singura zi, politistii de la Biroul Rutier au impartit, cu “mare” drag, amenzi conducatorilor auto, care s-a sustras de la respectarea reglementarilor privind circulatia pe drumurile publice * S-au dat 84 de sanctiuni, totalizand 28.000 lei *

Pentru a preintâmpina evenimentelor nedorite pe drumurile publice, tinând cont de conditiile meteorologice specifice sezonului rece, Politia Rutiera Braila recomanda conducatorilor auto sa nu porneasca la drum fara sa verifice starea traseului pe care urmeaza sa il parcurga, sa-si echipeze autovehiculul pentru circulatia in conditii de iarna si sa respecte semnificatia indicatoarelor si indrumarile agentilor de circulatie.

“In cursul zilei de ieri, politistii au aplicat 84 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 28.000 lei, toate conducatorilor auto care au incalcat prevederile OUG nr. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice. Politistii din cadrul Serviciului si Biroului Rutier continua activitatile preventive pentru combaterea evenimentelor rutiere grave. Politistii rutieri atentioneaza ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie, atunci când se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Pentru neechiparea corespunzatoare se retrage certificatul de inmatriculare, iar valoarea sanctiunii contraventionale este de la 630 la 1.470 de lei, adica intre 9 si 21 puncte amenda”, a declarat agent principal de politie al Inspectoratului de Politie Judetean Braila.

In zilele cu ninsori, viscol, ploi, temperaturi scazute, fiti mai atenti la pietoni! Acestia sunt mai putin prudenti, circula zgribuliti, astfel ca nu se asigura corespunzator la traversare. DE asemenea, oamenii legii recomanda pietonilor sa evite sa circule pe partea carosabila si sa foloseasca pentru traversare numai trecerile pentru pietoni marcate si semnalizate, asigurându-se temeinic inainte de a traversa.

Comentarii

comentariu

About the Author

-