Published On: joi, Ian 17th, 2013

Politistii braileni alaturi de elevi si în sprijinul lor

Share This
Tags

* Inspectoratul de Politie Judetean Braila a demarat, în aceste zile, ample activitati în scoli si în zonele adiacente acestora, în municipiu si judet * Motivul a constat in prevenirea delincventei juvenile si a victimizarii minorilor, prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicati copii si pentru prevenirea absenteismului scolar *

Ieri, între orele 11.00 – 13.00 si 17.00 – 18.30, politistii Biroului Proximitate,  sprijiniti de 13 patrule din cadrul Biroului Ordine Publica si 4 de la Serviciul Rutier, au actionat în zona unitatilor de învatamânt preuniversitar, precum si pe itinerariile parcurse de elevi catre acestea.

Politistii au efectuat controale la 47 de unitati de învatamânt, purtând discutii cu factorii de conducere si verificând modul de asigurare al pazei acestora, au verificat activitatea a 15 societati comerciale, situate în proximitatea unor scoli, au legitimat 36 de persoane si au depistat 6 elevi care absentau de la cursuri. De asemenea, au fost constatate 3 contraventii, pentru care politistii au aplicat sanctiuni contraventionale în valoare totala de 300 de lei, conform Legii nr. 61/1991 (modificata).

“La orele de dirigentie, politistii de proximitate, de la Compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii si Serviciul Rutier au discutat cu elevii despre fapte concrete de delincventa juvenila si despre urmarile absenteismului scolar si au fost sfatuiti cum sa evite sa devina victime ale infractiunilor comise cu violenta si ale accidentelor rutiere. Politisti din cadrul Politiei orasului Însuratei si Sectia 5 de Politie Rurala Viziru, sprijiniti de lucratori din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean, au actionat, ieri, pe raza de competenta, pentru asigurarea climatului de ordine si siguranta publica în incinta unitatilor de învatamânt preuniversitar si în zona adiacenta acestora. Fortele de ordine au desfasurat activitati specifice în incinta a 6 unitati de învatamânt preuniversitar si în zona adiacenta a acestora, au identificat 2 elevi care au abandonat cursurile si doi au fost depistati absentând de la cursuri. Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice au fost constatate 3 contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni în valoare totala de 300 de lei”, a mentionat purtatorul de cuvant al IPJ Braila, inspector principal de politie Jenel Sogor.

* Prevenirea violentei, in atentia oamenilor legii *

Politistii de la Politia orasului Faurei si Sectia 3 de Politie Rurala Faurei au actionat pentru prevenirea violentei în scolile din zona de competenta si în proximitatea acestora, precum si pentru prevenirea victimizarii elevilor. Politistii au discutat cu directorii unitatilor scolare, pentru identificarea elevilor care absenteaza de la cursuri si, împreuna cu acestia, au stabilit masuri de prevenire a fenomenului.

Pe timpul desfasurarii actiunii au fost depistati 14 elevi care absentau de la cursuri si 3 care au abandonat cursurile scolare. De asemenea, politistii au verificat activitatea a 7 unitati de alimentatie publica, aflate în proximitatea unitatilor de învatamânt, urmarind daca se vând bauturi alcoolice sau produse din tutun elevilor, nefiind constatate probleme. Au fost constatate 3 contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni în valoare de 1.400 de lei, conform RAOUG nr. 195/2002 (republicata), pentru oprire interzisa în zona unitatilor de învatamânt.

Comentarii

comentariu

About the Author

-