Published On: mie, Ian 16th, 2013

Politistii braileni actioneaza în scoli pentru prevenirea victimizarii elevilor

Share This
Tags

* Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Braila a demarat în aceste zile ample activitati în scoli si în zonele adiacente acestora, în municipiu si judet, pentru prevenirea delincventei juvenile si a victimizarii minorilor, prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicati copii si pentru prevenirea absenteismului scolar *

Ieri, între orele 11.00 – 13.00 si 17.00 – 18.30, politistii Biroului Proximitate,  sprijiniti de 10 patrule din cadrul Biroului Ordine Publica, au actionat în zona unitatilor de învatamânt preuniversitar, precum si pe itinerariile parcurse de elevi catre acestea.

Politistii au efectuat controale la 47 de unitati de învatamânt, purtând discutii cu factorii de conducere si verificând modul de asigurare al pazei acestora, au verificat activitatea a 18 societati comerciale, situate în proximitatea unor scoli, au legitimat 25 de persoane si au depistat 15 elevi care absentau de la cursuri.

“Politisti din cadrul Politiei orasului Însuratei si Sectia 5 de Politie Rurala Viziru, sprijiniti de jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Braila, au actionat, ieri, pe raza de competenta, pentru asigurarea climatului de ordine si siguranta publica în incinta unitatilor de învatamânt preuniversitar si în zona adiacenta acestora. Fortele de ordine au desfasurat activitati specifice în incinta a 7 unitati de învatamânt preuniversitar si în zona adiacenta a acestora, au identificat 3 elevi care au abandonat cursurile si unul a fost depistat absentând de la cursuri. La orele de dirigentie, politistii au discutat cu elevii despre fapte concrete de delincventa juvenila si despre urmarile absenteismului scolar si au fost sfatuiti cum sa evite sa devina victime ale infractiunilor comise cu violenta si ale accidentelor rutiere. Politistii au verificat si modul de asigurare al pazei în unitatile de învatamânt controlate, neconstatând nereguli”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

* Violenta si circulatia, in atentia oamenilor legii *

Tot ieri, politisti de la Politia orasului Faurei si Sectia 3 de Politie Rurala Faurei au actionat pentru prevenirea violentei în scolile din zona de competenta si în proximitatea acestora, precum si pentru prevenirea victimizarii elevilor.

Politistii au discutat cu directorii unitatilor scolare, pentru identificarea elevilor care absenteaza de la cursuri si, împreuna cu acestia, au stabilit masuri de prevenire a fenomenului.

“Oamenii legii de la Serviciul si Biroul Rutier au actionat si ei pe arterele rutiere din municipiu si judet, în zona adiacenta unitatilor de învatamânt preuniversitar, în vederea dirijarii si fluidizarii traficului rutier, cu ocazia intrari si iesirii elevilor de la orele de curs, precum si în incinta acestora, prezentându-le elevilor materiale cu tematica rutiera si exemple cu privire la accidente si cauzele producerii lor, în care au fost implicati elevi. De asemenea, politistii au organizat si desfasurat o actiune pe linia combaterii încalcarilor normelor rutiere privind acordarea prioritatii pietonilor, aflati în traversare pe marcaj pietonal, si sanctionarea pietonilor care traverseaza drumul public, prin alte locuri decât cele prevazute de lege. Pe timpul desfasurarii acestei actiuni, au fost constatate 45 de contraventii (majoritatea fiind pentru traversare neregulamentara – 29 si neacordare prioritate pietonilor – 8), pentru care au fost aplicate sanctiuni în valoarea totala de 6.880 de lei. Au fost ridicate în vederea suspendarii 9 permise de conducere, dintre care 8 pentru neacordare prioritate pietoni si unul pentru depasire neregulamentara”, a mai spus purtatorul de cuvant al IPJ Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-