Published On: lun, Ian 28th, 2013

Politele RCA mai scumpe in 2013

Share This
Tags

*Tariful de prima la politele RCA va stagna sau va creste cu cel mult 5% în 2013, dupa trei ani în care preturile s-au mentinut la acelasi nivel*

Politele de asigurare RCA se stabilesc in functie de anumite criterii precum varsta, locatie, tipul de autovehicul condus si experienta. Cei care vor plati mai mult incepand de anul acesta sunt soferii neexperimentati cu varste cuprinse intre 18-25 ani dar si cei care in trecut au produs daune in trafic.

“Piata RCA este una a cumparatorului, care se uita la pret. Datorita dezvoltarii puternice a mediului online, constat cu suprindere ca pretul nu a crescut, ci chiar a scazut fata de anul precedent. De ce? Exista o morisca a preturilor. Azi exista un asigurator care ofera un pret mic la RCA, mâine altul. Nu stiu daca este benefic, dar asta-i situatia, si în acest context câstiga clientul”, a declarat directorul general al Safety Broker de Asigurare, Viorel Vasile, prezent la o conferinta pe teme de specialitate. El a adaugat ca este “total aberanta” situatia cu privire la dauna medie a asiguratorilor, care variaza între 4.000 si 10.000 de lei.

“Situatia este întâlnita dintr-un motiv foarte simplu: asiguratorii plimba clientii câteva saptamâni pâna se efectueaza constatarea si nu este normal. Apoi, în baza acestui document, unitatile de reparatii auto întocmesc un deviz, iar asiguratorul îi propune clientului o despagubire de 20-30% din totalul devizului. Ce poate face clientul cu aceasta suma? Din acest motiv aveam un ecart atât de mare al daunei medii între asiguratori”, a declarat Viorel Vasile.

Aproape doua treimi din primele intermediate sunt aferente politelor de raspundere civila auto (RCA), iar un sfert sunt aferente politelor auto facultative (Casco).

În primele noua luni ale anului 2012, prima de asigurare medie anualizata pe segmentul RCA a fost de 455 lei, în scadere cu 4% fata de valoarea de 472 lei din perioada similara a anului trecut, potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Comentarii

comentariu

About the Author

-