Published On: joi, Ian 10th, 2013

Peste 4000 de braileni au ramas fara indemnizatie de somaj anul trecut

Share This
Tags

* Pe tot parcursul anului trecut au ramas fara indemnizatie de somaj 4239 de someri braileni *

Potrivit datelor furnizate de A.J.O.F.M. Braila incetarea acestei forme de ajutor s-a facut din motive precum: incadrarea in munca pe perioada determinata, deces, pensionare. Totodata, plata indemnizatiei de somaj a incetat si ca urmare a plecarii respectivelor persoane in strainatate, a refuzului unui loc de munca sau a unui curs de calificare, a neprezentarii la viza lunara, iesirea la pensie precum si din cauza ca somerii respectivi au fost admisi la o forma de invatamant.

Conform statisticilor realizate de A.J.O.F.M Braila, la sfarsitul anului trecut dintr-un total de 8624 de someri, doar 2555, respectiv 30% erau someri indemnizabili.

Pentru a nu se trezi si fara indemnizatie de somaj, somerii trebuie sa se achite de obligatiile impuse de lege. Ei trebuie sa se prezinte lunar, la data la care sunt programati la A.J.O.F.M. De asemenea, somerii indemnizati au obligatia de a-si cauta un loc de munca si de a participa la serviciile pentru stimularea ocuparii si la cele de formare profesionala oferite de A.J.O.F.M. Braila. In cazul in care se imbolnavesc, oamerii trebuie sa anunte in scris Agentia despre acest lucru in termen de 24 de ore de la data acordarii concediului medical.

Pentru 1938 din totalul de 4239 motivul pentru care au pierdut indeminzatia de somaj a fost expirarea perioadei de indemnizare. Ca urmare a incadrarii pe piata muncii au pierdut indemnizatia de somaj 1574 de persoane. Au fost persoane care au pierdut indemnizatia de somaj, respectiv 297 de persoane, pentru ca nu s-au prezentat la viza lunara. Un alt motiv pentru care se pierde indemnizatia de somaj este incapacitatea temporara de munca sau maternitatea. In aceasta situatie au fost 217 persoane. In urma iesirii la pensie nu se mai acorda indemnizatie de somaj. Au iesit la pensie si li s-a retras indemnizatia de somaj 64 de persoane. Altor 41 de persoane li s-a retras indemnizatia de somaj ca urmare a plecarii in strainatate. Persoanele care sunt admise intr-o forma de invatamant ies din evidenta agentiei ca someri indemnizati. Anul trecut au fost 29 de persoane care s-au incadrat intr-o forma de invatamant si au iesit din evidentele agentiei.

Ca urmare a refuzului unui loc de munca sau refuzului de a urma un curs de formare profesionala au iesit din randul somerilor indemnizabili 27 de braileni. Au pierdut indemnizatia de somaj si 7 persoane care au realizat venituri mai mari decat valoarea indicatorului social de referinta. Pe langa aceste cazuri mai sunt si alte 45 de alte situatii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-