Published On: joi, Ian 17th, 2013

Peste 200 de copii abuzati in Braila

Share This
Tags

* La nivelul judetului Braila a existat pe toata durata anului trecut 206 cazuri de abuz impotriva copiilor, conform datelor statistice furnizate de DGASPC Braila *

In atentia Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila au intrat 206 cazuri de abuzuri impotriva copiilor. Pe langa abuzul fizic, emotional sau sexual, au existat numeroase cazuri de neglijare, exploatare prin munca a minorilor si chiar exploatare pentru comiterea unor infractiuni.

Cele mai multe cazuri sesizate, respectiv 120, au fost cele de neglijare a copiilor.

Dintre acestea 63 de cazuri au fost in mediul urban si 57 in mediul rural. Pentru nici unul dintre aceste cazuri nu s-a initiat urmarirea penala a agresorului. Au ajuns in plasament in regim de urgenta 26 dintre acesti copii iar restul de 94 au ramas alaturi de familiile lor (cu servicii oferite). In lucru mai sunt 69 de cazuri iar 51 au fost inchise.

Au fost abuzati fizic 11 copii dintre care mai multi in mediul rural, respectiv 7, si 4 in mediul urban. Pentru un singur caz s-a initiat urmarirea penala a agresorului. Doua dintre aceste cazuri sunt inca in lucru, celelate 9 fiind inca in lucru.

In privinta abuzului emotional au fost sesizate 50 de cazuri dintre care 30 in mediul urban si 20 in mediul rural. Pentru 7 cazuri s-a initiat urmarirea penala a agresorului. Dintre acesti copii 42 au ramas in familie iar pentru 8 a fost dispus plasamentul in regim de urgenta. Mai sunt inca in lucruri 26 de cazuri restul fiind incheiate.

Nici cazurile de abuz sexual nu au fost in numar mic. Din cele 20 de cazuri de abuz sexual jumatate au fost in urban si cealalta jumatate in rural.  Doar 3 dintre acesti copii au fost plasati in regim de urgenta si in doar 4 cazuri a fost inceputa urmarirea penala a agresorului. Sunt inca in lucru 11 astfel de cazuri.

Cazuri de exploatare prin munca a micutilor au fost descoperite doar in mediul rural dar nici unul din cei 3 copii nu a fost plasat inca in regim de urgenta. Un singur caz se mai afla in lucru.

Au existat si 2 cazuri de exploatare a copiilor pentru comitere de infractiuni, ambele in rural.

Copii abuzati au beneficiat de consilere psihologica si sociala.

Dintre copii abuzati fizic, 3 au beneficiat de consiliere psihologica si 6 de consiliere sociala. Dintre copii abuzati emotional au fost consiliati psihologic 22 iar 21 au beneficiat de consiliere sociala. In cazul copiilor abuzati sexual, 9 au beneficiat de consiliere psihologica si 9 de consilere sociala. De consiliere au avut parte si copii neglijati si cei exploatati prin munca.

Comentarii

comentariu

About the Author

-