Published On: lun, Ian 28th, 2013

PES activists Braila, prezenti la sedinta coordonatorilor judeteni

Share This
Tags

* In perioada 25-27 ianuarie, la Predeal, a avut loc intalnirea anuala a coordonatorilor judeteni si locali ai PES activists Romania *

Timp de trei zile, in cadrul reuniunii reprezentantilor PES activists Romania, activistii au prezentat raportul de activitate pe anul 2012, mentionand printre altele proiectul de formare politica desfasurat impreuna cu National Democratic Institute, Academia Social Democrata, sau schimbul de militanti europeni organizat cu ocazia alegerilor parlamentare.

La aceasta intalnire au fost invitati mai multi alesi locali si parlamentari, printre care deputatul de Alba, Ioan Dirzu, si deputatul de Arges, Simona Bucura Oprescu, care au vorbit despre experientele lor din cadrul campaniei electorale, proiectele lor in noul mandat si diversele experiente de colaborare cu Partidul Socialistilor Europeni.

Prezenta la intalnire, Simona Bucura Oprescu, a mentionat: „Prezenta mea la aceasta intalnire este datorata ajutorului acordat de PES activists in timpul campaniei dar si dorintei mele de a dezvolta relatiile cu Europa si partidele membre PES. Cred si doresc ca impreuna cu dumneavoastra sa realizam proiecte de colaborare si de cooperare cu colegi, alesi locali sau parlamentari, din toata Europa in special pentru zona Mioveni dar si la nivelul intregului judet Arges”.

In completare, deputatul Ioan Dirzu, considera ca „intelegerea functionarii Europei este un lucru esential in contextul actual pentru a putea intr-adevar sa ajutam comunitatile pe care le reprezentam. Avem nevoie de fonduri europene si de o participare solida la Bruxelles iar in acest sens colaborarea cu Partidul Socialistilor Europeni este esentiala”.

Presedintele-coordonator national PES activists Romania, Victor Negrescu, a adaugat spunand ca: „Organizatia noastra se bucura sa vada dorinta multor alesi locali si parlamentari de a dezvolta o activitate politica si administrativa pe plan european. Impreuna speram sa facem cat mai multe lucruri pentru a imbunatatii traseul european al Romaniei, dar si a judetului Braila in special”.

Pentru anul 2013, PES activists Romania isi propune sa promoveze o campanie pentru sustinerea unei masuri legislative la nivel european dar si national, denumita Garantia pentru Tineri, prin intermediul careia tinerii aflati in somaj de lunga durata sa beneficieze de formari gratuite si stagii profesionale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-