Published On: mar, Ian 8th, 2013

Pentru descurajarea internarilor fictive, ambulatoriile de specialitate vor primi mai multi bani

Share This
Tags

* Bugetul pentru finantarea ambulatoriilor de specialitate si a spitalizarii de zi vor creste în 2013 cu 50% pentru descurajarea internarilor fictive *

Ministerul sanatatii a gasit solutia pentru descurajarea internarilor fictive. Ambulatoriile de specialitate vor primi mai multi bani.

“Asta înseamna ca reechilibram internarile în spitale, reechilibram serviciile care se efectueaza de catre spitale, descurajam internarile fictive, dar si pe cele facute numai de dragul de a face servicii si, ca atare, de a mari costurile. Cu astfel de masuri, costurile pot fi diminuate si unitatile sanitare s-ar putea încadra în bugetele aprobate. Este o masura strict manageriala de control si transparenta. Pacientul care ajunge la usa spitalului fara sa fie un caz grav, o urgenta, va fi dirijat catre ambulatoriul de specialitate. Medicii de acolo vor vedea ce se întâmpla cu pacientul, daca este nevoie îl duc la internare de zi sau la UPU, de la caz la caz”, a declarat Eugen Nicolaescu.

Ministrul Sanatatii a mai spus ca se va încerca reluarea unui ordin mai vechi, dar nebagat în seama, privind adresabilitatea în unitatile de primiri urgente.

“Vom încerca si pentru UPU sa reluam un ordin vechi, pe care l-am parafat din 2006 si care nu prea mai este respectat, respectiv cum ajunge cetateanul la UPU. De regula, ajunge pe picioarele lui, când vrea el si cum vrea el, pentru ca nu functioneaza medicina de familie, întrucât a fost descurajata, nu functioneaza ambulatoriul de specialitate, întrucât nu a fost finantat, nu functioneaza centrele de permanenta, nu functioneaza centrele multifunctionale. Deci sistemul este complet buimacit, traieste în haos”, a precizat Nicolaescu.

Ministrul Sanatatii a subliniat ca sistemul sanitar trebuie readus si pus pe fagasul care trebuie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-