Published On: lun, Ian 28th, 2013

Pentru ca nu si-a curatat cosul de fum, a provocat un incendiu de proportii

Share This
Tags

În data de 27 ianuarie 2013, la orele 21.15, Detasamentul 1 de Pompieri Braila a intervenit, cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma, pentru limitarea si lichidarea unui incendiu la locuinta lui Marian R., din municipiul Braila.

“Cauza probabila de producere a incendiului a fost cosul de fum al unei sobe cu acumulare de caldura neprotejat termic fata de materiale combustibile. Au ars aproximativ 60 mp de acoperis din lemn acoperit cu tabla si 300 kg de materiale textile depozitate în pod. Nu s-au înregistrat victime”, ne-a informat purtatorul de cuvant al ISU Braila, lt.-col. Stefan Stoian.

* Sfaturi de la luptatorii cu focul pentru prevenirea incendiilor *

Pentru evitarea unor astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” al judetului Braila recomanda cetatenilor sa exploateze mijloacele de încalzire în conformitate cu prescriptiile tehnice emise de producatori; înainte de utilizare, sobele si cosurile de fum sa fie verificate si reparate; cosurile de fum sa fie tencuite la exterior în zona podului, asigurându-se izolarea corespunzatoare fata de elementele combustibile, si sa fie curatate de funingine cel putin odata la doua luni.

“Alte sfaturi pe care le dam fac referire la faptul ca materialele combustibile trebuie sa fie amplasate la o distanta de cel putin un metru fata de mijloacele de încalzire; evacuarea cenusii sa se faca numai în locuri amenajate în acest scop numai dupa ce se vor stinge resturile de jar. Se interzice aprinderea focului în sobe cu benzina sau alte lichide combustibile, iar copiii nu trebuie lasati singuri în casa cu mijloace de încalzire în functiune, surse de foc deschis”, a mai precizat purtatorul de cuvant de la ISU Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-