Published On: joi, Ian 17th, 2013

Pensii indexate din februarie

Share This
Tags

* In luna februarie pensionarii vor primi mai multi bani *

Guvernul pregateste in bugetul pe 2013 indexarea pensiilor  cu rata inflatiei. Premierul a spus inca de la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut ca isi propune sa creasca pensiile in 2013. Procentajul exact al cresterii nu este inca reglementat exact desi se vehiculeaza indexarea cu 4%.

Majorarea se aplica si pentru luna ianuarie dar plata efectiva a pensiilor indexate se va face abia incepand cu luna februarie. Practic, abia in februarie vor primi mai multi bani. Atunci vor primi pensia majorata dar si diferenta de bani pentru luna ianuarie.  “ Persoanele vor avea in luna februarie pe cuponul de pensie pensia majorata si in plus ca diferenta va aparea in subsolul cuponului suma care trebuie sa o incaseze pentru luna ianuarie”, a explicat Sorin Enache, directorul Casei Judetene de Pensii.

De aceasta masura beneficiaza atat pensionarii din sistemul public cat si pensionarii din agricultura.

Pensia se calculeaza inmultind punctajul mediu anual rezultat din activitatea profesionala a individului cu valoarea punctului de pensie. Valoarea punctului de pensie pana la 31 decembrie 2012 a fost 732, 8  lei. Daca cresterea va fi de 4% asa cum s-a spus va ajunge la 762. Calculul se face automat de catre Casa Nationala de Pensii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-