Published On: joi, Ian 24th, 2013

Pe 9 si 10 mai, elevii de clasa a II-a vor sustine o evaluare-pilot

Share This
Tags

* Evaluarea de la finalul clasei a II-a va avea loc si in acest an in varianta pilot, “pe un esantion de elevi”, pe parcursul lunii mai *

Aceasta evaluare este anuala, are in vedere competentele scris-citit si matematica. E se va desfasura pe parcursul a doua zile, pe 9 si 10 mai iar ambele teste vor fi de maximum 50 de minute.

Numai în acest an evaluarea se va face pe esantioane de elevi, urmând ca în anii urmatori evaluarea pe un esantion sa se faca doar la clasa a IV-a, asa cum prevede Legea Educatiei Nationale.

“Este un examen experimental, nu este pentru toti elevii. La clasa a II-a sI a VI-a sunt prevazute testari. In urma acestori testari experimentale se interpreteaza daca sunt benefice sau nu”, ne-a declarat inspectorul general al ISJ Braila, Iulian Danielescu.

Scolile  brailene selectionate pentru aceste administrari pilot ale evaluarilor din acest an sunt: scoala “Fanus Neagu” si scoala Galbenu pentru evaluarea la clasa a II-a, scoala “Mihu Dragomir” si scoala Perisoru pentru evaluarea la clasa a IV-a, si scoala “Gh. Naum” si scoala Baraganu pentru evaluarea la clasa a VI-a. Administrarea pilot a testelor la clasele a II-a si a VI-a se face pentru verificarea procedurilor si pilotarea instrumentelor de evaluare.

Conform Legii Educatiei Nationale, la sfârsitul clasei pregatitoare învatatorul va redacta un raport de evaluare a dezvoltarii fizice, socio-emotionale, cognitive, a limbajului si comunicarii, precum si a dezvoltarii capacitatilor si atitudinilor de învatare, conform unei metodologii ce nu a fost înca elaborata de minister.

Metodologia prevede ca rezultatele obtinute la aceasta evaluare nu se trec in catalog, dar fac parte din portofoliul educational al elevului. In urma evaluarii, invatatorii vor realiza planuri individualizate de invatare. Salile in care se sustine evaluarea sunt, de regula, salile in care elevii clasei isi desfasoara activitatea in mod obisnuit.

Comentarii

comentariu

About the Author

-