Published On: mar, Ian 8th, 2013

Pe 20 aprilie va avea loc congresul PSD, vor fi alesi opt vicepresedinti pe regiuni

Share This
Tags

* In cadrul Congresului PSD anuntat de premierul Victor Ponta se vor alege cei opt vicepresedinti pe regiuni ]i opt dintre liderii nationali vor raspunde de marile domenii de importanta nationala *

Andrei Dolineaschi a devenit secretar general adjunct al PSD, in conditiile in care secretarul general al partidului, Liviu Dragnea, este si membru al Guvernului.

“Din punct de vedere politic am validat propunerea catre Comitetul Executiv National si forurile statutare de a avea congresul pe 19 – 20 aprilie, in Bucuresti. Pana la acest congres toate structurile noastre locale, incepand de pe 11 februarie, vor avea alegeri, dezbaterile prevazute in mod obisnuit de statutul PSD si de modul de organizare al PSD, iar in cadrul congresului vom alege noua conducere pe un mandat pana la alegerile din 2016”, a declarat premierul.

PSD va avea opt vicepresedinti pe regiuni, iar opt dintre liderii nationali vor raspunde de marile domenii de importanta nationala.

“Sigur, pot sa am oameni pe care ii prefer vicepresedinti, dar trebuie sa-i aleaga colegii mei’, a spus Ponta, argumentand ca nu se va merge “ca in vremea lui Geoana”, a mai spus Ponta.

Presedintele PSD a aratat ca partidul are si un alt rol decat acela de a fi parte a unui guvern.

“Mesajul meu a fost acela de a nu considera ca activitatea politica la PSD s-a inchis, ca ne-am mutat toti la guvern. Modul de desfasurare al alegerilor, structurile, modul nostru de a organiza dezbaterile, de a avea departamente, tocmai acest scop il are”, a spus liderul social-democratilor.

El a mentionat ca nu se va pune conditionarea intre functiile din guvern si cele din partid. Nu se pune problema, pentru ca functia de ministru este mai putin sigura decat functia politica. Insa in BPN se afla atat ministri si primari de mari municipii, presedinti de Consilii Judetene, presedintele Camerei Deputatilor si altii fara functie. BPN inseamna mult mai mult decat o anumita institutie.

La Congresul PSD nu vor avea loc excluderi, dupa cum a dat asigurari presedintele partidului. Intrebat daca mai este valabila sanctionarea unui coleg de partid, care s-ar fi laudat ca ar putea fi numit premier, Victor Ponta a aratat ca nu doreste sa mai fie nimeni exclus si a punctat ca in conflictul care a avut loc in urma cu un an si jumatate cu fostul presedinte al Senatului, Mircea Geoana, exclus atunci din partid, nu au existat de fapt mijloace referitoare la o discutie normala intre cele doua parti.

Victor Ponta a afirmat ca acum acest coleg “nu este nevatamat, dar este viu. Am avut o discutie lamuritoare, Nu vreau sa ajung la excluderi cu nimeni. Nu e nevatamat, e doar viu. Nu doresc sa comentez acest subiect, obligatia mea ca lider al PSD este sa rezolv lucrurile de bucatarie interna in interior. Cand am ajuns in urma cu un an si jumatate la acest conflict si la excluderea d-lui Geoana, a fost ca n-am reusit sa gasesc solutia normala pentru o discutie intre noi. Dar nu-mi doresc sa exclud pe nimeni din PSD, ci sa aduc oameni in PSD”, a spus Victor Ponta.

O alta tema discutata in BPN al PSD s-a referit la modul in care vor fi facute propunerile si implicarea PSD in alegerile locale partiale din 3 februarie in care urmeaza sa fi ales noul presedinte al CJ Teleorman si o serie de primari.

Comentarii

comentariu

About the Author

-