Published On: Soare, Ian 27th, 2013

Patru banci vor acorda 100 milioane lei pentru finantarea capitalului de lucru al Postei Romane

Share This
Tags

* Banca Comerciala Romania, Banca Transilvania, CEC Bank si Millennium Bank Romania vor acorda Companiei Nationale Posta Romana un imprumut de 100 milioane de lei pentru finantarea capitalului de lucru *

Patru banci vor imprumuta Posta Romana cu 100 milioane de lei pentru finantarea capitalului de lucru.

“In urma unei licitatii initiate in iulie 2012, Banca Transilvania si-a adjudecat un lot de 20 milioane de lei, iar un altul de catre Banca Comerciala Romania. Restul loturilor, in suma de 60 milioane de lei, au ramas neadjudecate si, in acest context, Posta a procedat la negociere fara anunt de participare. In urma procedurii, Millennium Bank si-a adjudecat doua loturi in suma totala de 20 milioane de lei, pentru care s-a semnat deja contractul, iar restul au revenit pentru CEC Bank, contractul de imprumut fiind in curs de semnare”, au declarat reprezentantii Postei Romane.

Anuntul de participare a fost publicat pe un site de licitatii in 18 iulie 2012, iar termenul limita pentru depunerea ofertelor a expirat la 3 septembrie. Compania a estimat costurile imprumutului la 8,8 milioane de lei. Rambursarea creditului se va efectua din sursele proprii ale operatorului postal.

* Posta Romana, cel mai mare operator de profil *

Actionarii operatorului, care dispun de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale, Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.

In 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, in timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finantelor Publice.

Compania avea la sfarsitul lui 2011 datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numarul mediu de salariati a scazut cu peste 2.500, la 32.124 de persoane.

Comentarii

comentariu

About the Author

-