Published On: joi, Ian 31st, 2013

EXCLUSIV: Studentii din Romania vor iesi in strada

Share This
Tags

* ANOSR: “Nu ne vom opri aici. Vom determina clasa politica sa fie mai responsabila (…) Avem in vedere proteste”

Numeroasele eforturi ale studentilor pentru ajustarea unor neajunsuri ale bugetului educatiei s-au lovit de usa Parlamentului Romaniei.

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) a depus, prin intermediul a doi parlamentari, amendamente la Legea Bugetului, insa acestea au fost respinse de Comisiile reunite de Invatamant ale Parlamentului, marti, 29 ianuarie.

Desi amendamentele studentilor au fost sustinute de doi senatori ai actualei majoritati parlamentare, Marius-Sorin-Ovidiu Bota si fostul ministru interimar al Educatiei, Liviu Pop, acestea au fost respinse in bloc, alaturi de celelalte modificari propuse.

Amendamentele studentilor necesitau un efort bugetar redus, doar 0,05% din PIB, si vizeaza subventia camine-cantine, fondurile alocate bibliotecilor, finantarea de baza a universitatilor de stat si fondurile pentru constructii alocate Ministerului Educatiei Nationale de la Bugetul de Stat.

Presedintele ANOSR, Mihai Dragos, a declarat pentru Infobraila ca “ANOSR are in vedere campanii mai ample de constientizare a clasei politice cu privire la prioritatile studentilor, dar si proteste”.

“Eforturile noastre nu se vor opri aici. Vom analiza in perioada urmatoare cum putem determina clasa politica sa demonstreze mai multa responsabilitate decat a aratat in ultimii ani fata de educatie, domeniu fundamental pentru societate si pentru viitorul tarii!”, se precizeaza in comunicatul ANOSR.

Pe data de 18 ianuarie ANOSR a depus la sediul Guvernului o petitie cu revendicarile studentilor din Romania, documentul avand peste o suta de metri lungime si fiind semnat de peste 10.000 de persoane. Petitia a fost depusa si la sediul Parlamentului si Ministerului Educatiei.

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania, sustinuta de Consiliul National al Elevilor considera ca bugetul de 3,14 la suta din PIB, anuntat de Guvern, condamna educatia si cercetarea la inca un an de subperformanta si inechitate si au solicitat suplimentarea acestuia.

ALIN CRISTEA

Comentarii

comentariu

About the Author

-