Published On: lun, Ian 14th, 2013

Pana la finele lui ianuarie se pot lua banii pe motorina

Share This
Tags

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura-Centrul Judetean Braila reaminteste ca termenul limita de depunere a cererii pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferentei de acciza pentru motorina utilizata in agricultura – trimestrul IV  2012 este data de 31 ianuarie 2013.

Ajutorul de stat se acorda sub forma de rambursare a diferentei dintre acciza standard si acciza redusa (stabilita la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura; pentru anul 2012, valoarea accizei decontate este de 1,2686 lei/litru de motorina.

“Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finantare depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat insotite de o situatie centralizatoare privind cantitatile de motorina achizitionate in trimestrul respectiv, precum si de documentele prevazute de Ordinul MADR nr. 126/2010, cu modificarile si completarile ulterioare.

Potrivit Ordinului MADR nr. 126/2010 cu modificarile si completarile ulterioare, cererea trimestriala de rambursare a ajutorului de stat nu poate depasi 40% din cantitatea totala stabilita conform acordului prealabil de finantare prin rambursare. Cantitatile de motorina ce beneficieaza de ajutor de stat acordat sub forma de rambursare se stabilesc prin ordin al ministrului cu avizul Ministerului Finantelor Publice, cu incadrare in prevederile bugetare aprobate”, a declarat director executiv al APIA Braila, Daniela Militaru.

Comentarii

comentariu

About the Author

-