Published On: Soare, Ian 13th, 2013

Otto Telleman, unul dintre cei mai mari handbalisti romani, a decedat la varsta de 86 de ani

Share This
Tags

Otto Tellman a spus adio acestei lumi, la varsta de 86 de ani. De numele sau se leaga primul titlu mondial al nationalei masculine a Romaniei, cucerit in Germania, Otto Tellman fiind pivotul care a strapuns cu maiestrie cele mai galonate aparari ale vremii. A jucat la Steaua, a antrenat la Steaua pana la sfarsitul carierei, clubul militar fiind singurul unde a cunoscut cele mai mari satisfactii sportive. S-a retras in Germania, acolo unde ii erau si originile, pentru a fi alaturi de cei dragi.

Otto Tellman a fost jucator de baza al reprezentativei Romaniei, care cucerea primul titlu mondial din cele patru din palmares, in 1961, în RFG. In urma cu 52 de ani, tricolorii au cucerit titlul mondial, dupa o finala cu Cehia, incheiata cu scorul de 9-8, fiind nevoie si de prelungiri pentru stabilirea castigatoarei.

“Handbalul romanesc se desparte cu greu de unul dintre cei mai mari jucatori ai Romaniei, care au facut istorie la semicerc. Federatia Romana de Handbal deplange moartea campionului si este alaturi de familia indurerata. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace”, se arata intr-un comunicat transmis de FRH.

Comentarii

comentariu

About the Author

-