Published On: mie, Ian 30th, 2013

Opozitia ataca raportul MCV

Share This
Tags

Fostul premier Emil Boc este de parere ca raportul CE pe justitie va impiedica Romania in cursa de aderare la Spatiul Schengen.

“Am semnale ca, din nefericire, raportul CE pe Justitie pune frane serioase in calea aderarii Romaniei la Spatiul Schengen, datorita incompetentei, balbaielilor si inconsecventei Guvernului Ponta din ultimul an. Prin tot ceea ce a facut Guvernul Ponta de la inaugurare si mai ales in vara si sfarsitul anului 2012 a indepartat Romania si mai mult de Spatiul Schengen, de ridicarea MCV pe Justitie. Aceasta este, din nefericire, concluzia preconizata in raportul MCV. Prin tot ceea ce a facut, Guvernul Ponta ne indeparteaza de Schengen si de statutul de stat de drept, autentic, al Romaniei”, a spus Boc.

Fostul premier considera ca acest raport compromite intrarea Romaniei in Spatiul Schengen, cel putin in ceea ce priveste anul 2013.

Tot de partea opozitiei, presedintele FC, Mihai Razvan Ungureanu, fost prim ministru la randul sau a declarat in cadrul unei conferinte de presa: “Raportul Comisiei este ingrijorator pentru Romania, e un raport care nu adauga in niciun fel o nota pozitiva in favoarea actualei puteri, care nu reuseste sa indeplineasca conditiile impuse. Statul de drept trebuie intarit, inseamna ca e intoarcem la anul 2000 cand asemenea remarci erau curente”.

Ungureanu a mai precizat faptul ca este necesara o dezbatere nationala asupra impicarii mass-media in politica romaneasca.

Comentarii

comentariu

About the Author

-