Published On: mie, Ian 30th, 2013

O viata mai buna pentru persoanele varstnice

Share This
Tags

* La nivelul judetului Braila au fost intreprinse masuri si realizate activitati pentru imbunatatirea vietii persoanelor varstnice. *

In cadrul sedintei Comitetului consultative de dialog civic pentru persoanele varstnices-a discutat despre o serie de facilitati de care trebuie sa dispuna brailenii. Persoanele varstnice din judetul Braila care au venituri sub 1000 lei/luna beneficiaza de gratuitate pe mijloacele de transport, iar celor cu venituri ce depasesc 1.001 lei/luna li se acorda abonamente cu 50% reducere.

Consiliul Judetean al Persoanelor Varstnice Braila a incheiat un protocol de colaborare cu Inspectoratul de Politie Judetean Braila, prin Compartimentul Politiei de proximitate, in vederea accordarii de sprijin persoanelor de varsta a treia care locuiesc singure, in case izolate si care reprezinta potentiale victime ale infractionalitatii.

Cu ocazia sarbatorilor, autoritatile publice locale sprijina organizatiile de pensionari prin oferirea unor pachete cadou, a unor bilete la spectacole artistice si prin punerea la dispozitie a unui vapor pentru plimbari pe Dunare.

La nivelul municipiului Braila, Fundatia “Lumina” a infiintat serviciul social “Menaj la domiciliu pentru persoanele varstnice cu situatie materiala si familiala precara” acordat in mod gratuit varstnicilor care nu au venituri proprii sau care nu depasesc valoarea de 500 lei. De asemenea, exista si un serviciu intitulat “Menaj la domiciliu contracost” care este adresat pensionarilor cu venituri mai mari de 500 lei. Activitatile desfasurate in cadrul acestor servicii sunt: menaj la domiciliu, asistenta medicala, insotire si plata obligatiilor lunare.

Organizatiile de pensionari din judetul Braila desfasoara in mod periodic activitati de sprijin a persoanelor varstnice prin acordarea de ajutoare materiale din fonduri proprii sau obtinute de la autoritatile locale. Actiunile sociale de intrajutorare a pensionarilor sunt completate cu unele culturale si de petrecere a timpului liber.

Comentarii

comentariu

About the Author

-