Published On: mie, Ian 16th, 2013

O reprezentare mai saraca in Parlament

Share This
Tags

*Camera Deputatilor a facut o propunere de diminuarea a privilegiilor de care beneficiaza in prezent deputatii din Parlamentul Romaniei.

Astfel, se doreste eliminarea posibilitatii cazarii deputatilor la hotel, unde in prezent suma se ridica la 8000 de lei pe deputat. In cazul in care se va ajunge la un consens, iar liderii grupurilor parlamentare vor fi de acord, suma platita pentru cazarea deputatilor nu va depasi 4000 de lei.

In urma sondajelor realizate de catre liderii grupurilor parlamentare se pare ca aproximativ 200 de deputati din cei 410, nu agreeaza diminuarea privilegiilor pe care le au. Majoritatea a declarat ca se pot gasi si alte solutii de reducere a cheltuielilor fara a taia din fondurile personale.

Totodata alesii vor fi nevoiti sa-si achite din propriile buzunare contravaloarea intretinerii, reparatiilor si a combustibilului aferent autoturismelor de serviciu.

In mandatul 2012-2014 numarul parlamentarilor a crescut cu 124, motiv pentru care trebuie sa se gaseasca o solutie, astfel incat cheltuielile sa se incadreze in buget.

In ceea ce priveste indemnizatiile, acestea sunt stabilite prin legea salarizarii unice, iar statutul deputatilor nu poate fi modificat decat prin ordonanta. Singura solutie de incadrare a cheltuielilor in buget, ramane diminuarea privilegiilor deputatilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-