Published On: lun, Ian 7th, 2013

Noutatile anului: ANSVSA trece la Agricultura, APA la Mediu

Share This
Tags

* Nici nu a inceput bine anul ca reprezentantii Guvernului au trecut la schimbari majore * Vineri s-a hotarat ca ANSVSA sa apartina de Ministerul Agriculturii si Agentia de Pescuit si Acvacultura trece la Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice *

Guvernul a aprobat in sedinta de vineri, 4 ianuarie, o serie de masuri pentru reorganizarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Printre cele mai importante se numara coordonarea activitatii Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) de catre Ministerul Agriculturii. ANSVSA s-a aflat pâna acum in subordinea Guvernului si in coordonarea primului ministru.

O alta modificare vizeaza trecerea activitatii de pescuit si acvacultura la Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice. Personalul si bunurile Agentiei de Pescuit si Acvacultura vor fi preluate in cadrul Ministerul Mediului, iar personalul transferat isi va mentine drepturile salariale.

Alte modificari au vizat imbunatatirea managementului Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) si obtinerea unui randament crescut al absorbtiei fondurilor comunitare pentru agricultura si dezvoltare rurala.

Comentarii

comentariu

About the Author

-