Published On: vin, Ian 18th, 2013

Noi proteste la CET, angajatii nu si-au mai primit salariile de anul trecut

Share This
Tags

* Chiar daca in momentul in care a fost investit in functie, noul director al operatorului local de termoficare, Stanel Necula le-a promis angajatilor ca vor primi lunar cel putin un avans si o lichidare, salariatii CET-ului inca au buzunarele goale * Pe data de 7 ianuarie oamenii ar fi trebuit sa incaseze avansul pe luna octombrie *

Pentru ca se simt dusi de nas, angajatii operatorului local de termoficare vor sa picheteze din nou sediul CET. Conducerea companiei de termoficare le-a promis angajatilor ca vor primi lunar, cel putin un avans si o lichidare. Pe data de 7 ianuarie, salariatii CET-ului trebuiau sa primeasca avansul pentru luna octombrie, insa si in prezent buzunarele oamenilor sunt goale.

“A trecut deja mai bine de o saptamana de cand trebuia sa luam banii. Conducerea ne-a cerut sa fim intelegatori, pentru ca au fost sarbatorile de iarna, iar incasarile au fost foarte mici. In cursul zilei de astazi trebuie sa primim avansul pe luna octombrie, pe care ar fi trebuit sa-I incasam pe data de 7. Mai este foarte putin timp pana cand va veni data la care trebuie sa incasam si lichidarea pentru luna octombrie. Conducerea ne-a asigurat ca in fiecare luna vom incasa pe data de 7 a lunii avansul, iar pe data de 22 lichidarea”, a declarat liderul de sidicat Gheorghita Parlog.

* Sediul CET va fi pichetat din nou *

Angajatii operatorului local de termoficare sunt dispusi sa astepte pana pe data de 28 ianuarie sa le fie platite atat avansul, cat si lichidarea pe luna octombrie a anului trecut, iar daca aceasta promisiune nu va fi tinuta, oamenii vor trece la actiunile stradale.

“Daca pana pe data de 28 ianuarie nu vom primi banii integral pentru luna octombrie, vom protesta in fata sediului din nou. Am fost cat se poate de intelegatori dar avem si noi nevoie de banii pentru care am muncit. Intelegem ca societatea trece prin momente grele in prezent, dar la fel de greu ne este si noua. Avem nevoile noastre, avem si noi familii. Situatia nu poate continua in acest fel. Conducerea ne-a explicat ca din banii recuperati pana acum de la populatie a platit gazele, dar ne-a promis ca toti banii care vor fi recuperati acum se vor indrepta catre noi. Asteptam sa vedem daca sefii nostri se vor tine de cuvant”, a adaugat Parlog.

Pentru problemele financiare cu care se confrunta operatorul local de termoficare, cea mai mare parte din vina o poarta populatia, care nu si-a achitat factura la incalzire. Datoriile populatiei catre CET sunt de aproximativ 13 milioane de lei. Zilnic, echipe formate din angajati ai CET-ului si politisti locali, bat la usile oamenilor pentru a recupera sumele restante. Pentru ca aceasta modalitate nu da rezultatele scontate, operatorul local de termoficare va externaliza serviciul de recuperare creante.

Comentarii

comentariu

About the Author

-