Published On: vin, Ian 18th, 2013

Nicolaescu face lumina in cazul sistemului medical privat

Share This
Tags

* Ministrul Sanatatii, a facut o declaratie oficiala cu privire la informatiile aparute în mass-media ultimelor zile *

“Am observat ca exista mai multe interpretari eronate cu privire la tema potentialului conflict de interese, în cazul personalului medical care lucreaza si în sistemul public si în cel privat. Eu vreau sa clarific aceste neîntelegeri si sa subliniez ca nu exista o decizie pe acest subiect. În Nota pe care am prezentat-o la Guvern, facem doar o constatare a situatiilor existente, pe care trebuie sa le luam în calcul si sa le supunem analizei”, a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, clarificând informatiile aparute în mass-media ultimelor zile.

Ministrul Sanatatii a mai precizat ca, în perioada urmatoare, are în vedere demararea de consultari si discutii cu reprezentantii medicilor, dar si cu cei ai pacientilor, pe aceasta tema si a îndemnat la pastrarea unui echilibru în sistem, în beneficiul desfasurarii actului medical în conditii de normalitate.

În ceea ce priveste reechilibrarea din punct de vedere financiar a componentelor din cadrul sistemului sanitar, ministrul Sanatatii a tinut sa sublinieze ca deciziile finale vor fi luate doar în cadrul Guvernului, atunci când va fi prezentat proiectul contractului-cadru pentru derularea asistentei medicale în perioada 2013-2014.

“Este normal ca mai întâi sa avem definitivata Legea Bugetului, dupa care realizam proiectul de contract-cadru si dupa aceea vom putea lua deciziile finale. Va pot spune, însa, ca avem în vedere ca spitalele private sa fie finantate pentru ambulatoriile de specialitate si spitalizare de zi. De asemenea, vor putea fi finantate spitalele unice în judete, acolo unde unitatile publice nu exista si unde cetatenii au nevoie si au dreptul sa primeasca asistenta medicala”, a adaugat, Eugen Nicolaescu.

Ministrul Sanatatii a precizat ca în urmatoarea saptamâna, dupa discutiile cu FMI, vor fi demarate discutii cu reprezentantii unitatilor medicale private.

Comentarii

comentariu

About the Author

-