Published On: mie, Ian 9th, 2013

Ministrul sanatatii pregateste schimbari in sistem

Share This
Tags

* Eugen Nicolaescu pregateste pentru întâlnirea cu reprezentantii FMI un calendar cu modificari la Legea 95/2006, cu evaluarea impactului efectelor acestor schimbari si îi va anunta ca pâna în 30 aprilie va fi gata pachetul serviciilor de baza *

Ministrul Sanatatii a declarat ca va pune pe masa la întâlnirea cu delegatia FMI, CE si BM calendarul modificarilor si precizari legate de efectele pe care le vor produce aceste modificari. Nicolaescu va explica reprezentantilor organizatiilor internationale ca implementarea unei noi legi a sanatatii asa cum s-a discutat în ultimul an, ar dura câtiva ani.

“Problema este ce vrem. Vrem sa avem rapid o serie de masuri care sa produca efecte imediate sau vrem sa avem efecte peste câtiva ani. Si atunci eu cred ca va trebui sa modificam Legea 95, privind reforma în domeniul sanatatii. Eu deja pregatesc un calendar de modificari ale Legii 95 si cu evaluarea impactului efectelor, calendar pe care sa-l discut saptamâna viitoare cu reprezentantii FMI, CE si ai Bancii Mondiale, astfel încât argumentele mele sa ne duca spre o asemenea decizie”, a declarat presei ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Totodata, ministrul Sanatatii a precizat ca le va spune reprezentantilor FMI ca, pâna la 30 aprilie, în România va exista, pentru prima data în ultimii 15 ani, pachetul de servicii medicale de baza.

“Pâna în 30 aprilie, pentru prima data, vom avea un pachet de baza de servicii medicale care poate fi finantat. Mai concret, pentru prima oara vom sti ca avem o anumita suma de bani si ce anume servicii putem acorda din acesti bani”, a adaugat ministrul Sanatatii.

Nicolaescu a precizat ca vrea sa fie pregatit pachetul pentru dezbatere publica, la 30 iunie sa fie aprobat si probabil în trimestrul patru, daca nu mai devreme, sa fie pus în aplicare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-