Published On: lun, Ian 21st, 2013

Mihai Bravu, o strada ce va fi reabilitata in totalitate

Share This
Tags

* Dupa ani de zile, strada Mihai Bravu a intrat intr-un proiect prin intermediul caruia va capata o noua infatisare * Investitia presupune reabilitarea retelei de apa si canalizare, lucrare pe care o va executa asocierea firmelor Tancrad SRL si Arcon Ag SRL, ambele din Galati *

Avand in vedere ca zeci de ani pe unele strazi din municipiul Braila nu s-a mai intervenit in niciun fel din punct de vedere al modernizarii infrastructurii, iata ca aceste artere vor capata un aspect placut, pana la finele acestui an si inceputul anului viitor.

Printre strazile care vor intra in plina schimbare este si strada Mihai Bravu, proiectul presupunand reabilitarea retelei de apa pe o lungime de 2.200 m si canalizare pe 2.963 m. Termenul de finalizare al lucrarii este de 31 decembrie 2013.

Primarul Aurel Simionescu a declarat ca nu exista un proiect strict care sa vizeze reabilitarea strazii Mihai Bravu, ci este valabil pentru toate strazile din municipiu, care necesita lucrari la sistemul de apa-canalizare.

“Este vorba de un singur program, Programul Operational Sectorial Mediu, si au existat 2 licitatii: una pentru strazilesingulare pe care se intervine la partea de numai apa sau numai canalizare si o alta pentru strazile comune unde se va lucra la sistemul de apa, dar si canalizare, concomitent. In general, racordarea la apa s-a facut pe majoritatea strazilor din Braila, problemele fiind pe partea de canalizare. Strada Mihai Bravu intra in aceasta ultima categorie, pentru ca avem in vedere inlocuirea intregului sistem, si cel de apa si cel de canalizare. Probabil in martie-aprilie se vor incepe lucrarile la aceasta strada”, a zis Aurel Simionescu.

Potrivit directorului Companiei de Utilitati Publice (CUP) “Dunarea”, Mihail Chirita, modernizarea strazii Mihai Bravu face parte din proiectul “Reabilitare captare Chiscani, statie de tratare Chiscani, statii de pompare si de clorinare, reabilitare si extindere retele de apa si apa uzata pe strazi comune – Aglomerarea Braila”.

“Contractul, in valoare de 70.782.008.00 lei, fara TVA, a fost semnat cu Asocierea TANCRAD SRL si ARCON AG SRL, la data de 8 iulie 2011 si lucrarile au inceput pe 8 august 2011. Pana in acest moment, o serie de obiective sunt in plina desfasurare, acestea fiind: decantoare suspensionale – 3 bucati (Statie tratare Chiscani); statie de preclorare cu dioxid de clor (Statie tratare Chiscani); statie de dezinfectare cu clor gazos (complex Apollo); bazin stocare namol evacuat din decantoare (Statie tratare Chiscani); statie de deshidratare a namolului (Statie de tratare Chiscani); statie de pompare supernatant (Statie de tratare Chiscani); platforme de depozitare a namolului (Statie de tratare Chiscani); rezervoare 20.000 mc – 2 bucati (complex Apollo); statie de pompare apa uzata Lacu Sarat; statie de pompare apa uzata Lacul Dulce; statie de pompare apa uzata Pasaj; statie de pompare apa uzata TUG. La capitolul reabilitarea retelei de apa si canal, strazile care vor beneficia de astfel de lucrari sunt: strada Al. Davilla, Andrei Cocos, Cerna, G. Cavadia, M. Malaeru, Rovinari, Crinului, Nufarului, Stelei, Ursului, Venus, Zorilor, Toamnei, Chisinau, Praporgescu, Dudului, Garofitei, Grindului, Inului, Jderului, Pictor Isser, Th. Amann, Zefirului, Pictor I. Andreescu, Artarului. Pana la finele anului 2012, lucrarile au fost finalizate in proportie de 17,52%”, a precizat Mihail Chirita.

* Anul 2013, fara ghinion pentru municipalitate *

Tot de la seful CUP “Dunarea” Braila am aflat ca in decursul acestui an se vor finaliza restul lucrarilor, astfel incat pe strazile urbei sa nu mai existe deficiente ale infrastructurii.

“Se va trece la extinderea retelei de apa si canalizare pe urmatoarele artere: Sos. Nationala Veche, strazile Armata Poporului, B. St. Delavrancea, Borzesti, Ciresului, Ciucasului, Dornisoarei, Iasomiei, Magaziilor, Maramuresulu, Muresului, N. Manolescu, Negru Voda, Olteniei, Parangului, Tecuci, Traian Demetrescu, Trotus, V. Varcolici, Zarandului, Fluierului, Arad, Caramidari, Dej, Dorului, Egalitatii, Ialomita, Lacului, Macului, Racului. Strazile pe care se va reabilita reteaua de apa si se va extinde cea de canalizare sunt: Codrului, strada 1, 2 si 3 din Statiunea Lacu Sarat, Sos. Baldovinesti si Varsatura, strada G. Ibraileanu, Pescarusului, Mihai Bravu”, a mai zis directorul Chirita.

Comentarii

comentariu

About the Author

-