Published On: joi, Ian 10th, 2013

Mai multi bani pentru ambulatoriile de specialitate

Share This
Tags

* Ministrul Sanatatii a suplimentat bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate cu 50% pentru medicina de ambulatoriu *

“În continuare spitalele manânca banii uneori degeaba, alteori cu internari fictive, alteori cu cheltuieli inutile. Astfel, noi nu am reusit sa asiguram functionarea corecta a modulului de baza integrator în medicina de familie si, mai ales, nu am reusit sa îi trimitem pe pacienti la medicul specialist, în ambulatoriu, acolo unde costa  mai putin si se pot rezolva foarte multe cazuri fara sa mai ajunga la spital”, a precizat Nicolaescu.

Ministrul Sanatatii a mai spus ca decizia de crestere a bugetului Casei cu 50% a fost luata pentru a-i “obliga pe medici sa faca ceea ce trebuie.

“Când spun sa îi obligam nu trebuie sa întelegeti un termen urât, de constrângere, ci pur si simplu si ei, ca si altii din aceasta tara sa respecte prevederile legale. Nu îi spunem medicului ce diagnostic sa puna sau ce medicamente sa prescrie, dar îl punem sa trimita bolnavul în ambulatoriul de specialitate, sa se îngrijeasca de el, sa nu îl interneze daca nu este nevoie”, a subliniat Nicolaescu.

Potrivit ministrului Sanatatii, ambulatoriul este platit separat de spital.

“Ca sa poti sa scazi numarul de pacienti din spital trebuie se dezvolti policlinicile, adica ambulatoriul de specialitate. În felul acesta, nu vor mai fi 700 de internati pentru ca spitalul sa îsi poata face venituri, pentru ca nu mai este nevoie. Astfel, foarte multi pacienti vor putea fi decontati pe ambulatoriul de specialitate, dar totul înseamna venituri mai mai pentru întregul spital”, a completat ministrul Sanatatii.

Astfel, pacientii vor merge in ambulatoriile de specialitate pentru a primi ingrijiri medicale in cazurile mai simple, in loc sa mearga in spital. Masura va ajuta la cresterea fondurilor spitalelor, iar internarile fictive vor fi impiedicate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-