Published On: vin, Ian 4th, 2013

Mai multe proiecte de parcuri eoliene in Braila

Share This
Tags

* In Braila sunt in vigoare 17 contracte de racordare pentru proiecte de parcuri eoliene pe langa parcurile deja existente *

Printre acestea se numara doua parcuri de turbine eoliene de la Insuratei cu o putere cumulata de 126MW plus al treilea de 10 MW. Alte parcuri sunt in Scortaru Vechi, Tudor Vladimirescu. Alte 4 proiecte a cate 10 MW fiecare sunt la Urleasca. Mai exista unul de 28 de MW la Surdila Gaiseanca, unul de 50 MW la Salcia Tudor si parcul din Gemenele al celor de la GDF Suez.

Cu o putere mai mica, sub 10 MW mai exista proiecte in Ianca, Bordei Verde, Victoria, Dudesti si Cuza Voda.

Judetul Braila beneficiaza anul acesta de o investitie de aproape un miliard de euro. Investitia este facuta de Grupul Francez “Filasa International”. Acestia si-au anuntat intentia de a construi mai multe parcuri eoliene. Proiectele initiate de “Filasa International” sunt derulate prin intermediul unor societati constituite in cadrul Grupului “Eolenvest”. Pe langa demersurile de autorizare se desfasoara si studii de masurare a vitezei vantului, evaluare a biodiversitatii sau studii geotehnice. Parcurile eoliene construite de Eolenvest in judetul Braila vor avea o putere totala de aproximativ 800 de MW.

In judetul Braila exista pe langa aceste proiecte de construire a parcurilor eoliene, parcuri aproape finalizate precum cel din Gemenele. Investitorii francezi de la GDF Suez planuiesc sa construiasca  in total 21 de centrale eoliene. Obiectivul este deja atins pe jumatate, pana in prezent fiind construite 10 centrale eoliene.

Daca proiectele de parcuri eoliene vor fi finalizate, judetul nostru va putea un centru de productie al energiei electrice obtinitute din puterea vantului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-