Published On: joi, Ian 24th, 2013

Lumea la un clik distanta

Share This
Tags

Biblioteca Liceului Teoretic ,,Mihail Sebastian” ofera cititorilor multiple posibilitati de informare, comunicare si cunoastere, dar are si un rol educativ in vederea istruirii scolare: de informare in masa, de invatare si de cultura.

Biblioteca se afla intr-o continua transformare, incercând sa se adapteze la nevoile informationale ale scolii. Pentru a extinde literatura de informare avem nevoie de o imbunatatire continua a colectiei de biblioteca. Sa se inteleaga ca liberatatea interculturala si accesul la informare sunt indispensabile intr-o democratie.

Prin proiectul bibliotecii LECTURIADA am ales sa arat elevilor alte metode de satisfacere a nevoilor de studiu, de lectura, de informare, documentare, educare si recreere. Si anume de initierea elevilor in utilizarea materialelor digitizate, de punerea in valoare a abilitatilor de cititori. impreuna cu prof. de informatica doamna Mihaela Slavu, am ales sa prezentam o altfel de biblbioteca, biblioteca virtuala. Amatorii de arta, literatura, stiinta, istorie, arhitectura, muzica sau cinema vor putea accesa rapid si gratuit cele mai mari colectii si capodopere din Europa. Portalul www.europeana.eu permite celor interesati sa caute si sa navigheze simultan prin colectiile digitizate ale  bibliotecilor, arhivelor si muzeelor europene. De astfel am vazut lumea doar la un clik distanta, cu ajutorul calculatorului.

Promovarea patrimoniului cultural românesc este o actiune esentiala in cunoasterea României si valorilor sale in Europa.

Biblioteca Judeteana ,,Panait Istrati” Braila reprezentata de doamna bibliotecar Corina Ciuraru, sefa sectiei de automatizari, ne-a aratat pe portalul Europeana o serie de documente si imagini din patrimoniul cultural românesc, o actiune esentiala in cunoasterea României. Apoi un alt proiect digitizat al Bibliotecii Judetene www.istorialocala.ro care isi propune valorificarea patrimoniului documentar si imagistic al bibliotecilor publice românesti, in speta a orasului Braila. Si nu in ultimul rând ne-a fost prezentat catalogul online al Bibliotecii Judetene din care elevii isi pot rezerva cartile solicitate sau pot citi direct de la calculatorul personal, www.toread.bjbraila.ro. De asemeni doamna a venit cu o donatie de CD-uri – cursuri Windows Live si Microsoft Office in limba româna, care vin in sprijinul elevilor de clasa aXII-a care au de sustinut proba competentelor digitale la bacalaureat.

Multumim conducerii celor doua institutii, de la Liceului Teoretic ,,Mihail Sebastian” Braila Doamna Directoar prof. Liliana  Marin, Doamna Director adj. prof. Raluca Ionescu si din partea Bibliotecii Judetene ,,Panait Istrati” din Braila Domnului Director Adrian Dragos Neagu, pentru increderea acordata in acest proiect ce se anunta a fi de mare success in rândul elevilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-