Published On: Soare, Ian 13th, 2013

Lucrari ample pentru functionarea statiile si canalelor de desecare

Share This
Tags

În cadrul incintelor, evacuarea apei se face cu statii de pompare-evacuare care preiau apa printr-o retea de canale de desecare si o evacueaza peste dig cu statii de pompare electrice.

Pentru evacuarea apelor interne care provin din precipitatii, infiltratii si aport freatic consecinta a cresterii nivelului fluviului Dunarea, ca prima masura se impune punerea în functiune a sistemului de desecare pentru a preveni umplerea cu apa a canalelor de desecare, deoarece îsi pierd rolul de drenant asupra terenurilor agricole, determinând baltiri pe acestea.

Spre deosebire de anii precedenti, iarna anului 2011 si primavara anului 2012 au fost marcate de viscol si ninsori abundente, urmata de o perioada îndelungata de înghet în lunile ianuarie – februarie 2012. Din cauza acestui fenomen, apa în canalele de desecare a înghetat, neputându-se functiona cu statiile de desecare, necirculând apa pe reteaua de canale, fiind un real pericol pentru terenurile agricole si mai cu seama pentru cele însamântate în toamna anului 2011. Pentru acest fapt s-au executat lucrari în regim de urgenta în vederea deblocarii retelei de desecare, de zapada si gheturi si pregatirea pentru punerea în functiune a agregatelor de pompare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-