Published On: Soare, Ian 6th, 2013

Lovitura sub centura pentru laminoristi, Uzina braileana va fi lichidata

Share This
Tags

* O serie de tranzactii dubioase efectuate de rusii de la Mechel a starnit panica in randul angajatilor * Materia prima necesara reluarii activitatii in uzina braileana a fost vanduta la un pret mai mic decat cel cu care a fost achizitionata *

Laminoristii braileni au primit o veste socanta. Conducerea uzinei brailene a vandut cele 7.500 de tone de tagla necesare pentru a relua activitatea in luna aceasta.

“ De curand a fost desemnat un director interimar la Braila, pentru o perioada scurta de timp, tocmai pentru a realiza aceasta operatiune murdara. Cele 7.500 de tone de tagla au fost vandute la un pret de 503 de dolari pe tona, iar noi cand am cumparat-o anul trecut in decembrie am platit 510 dolari pe tona. Aceasta este o tentativa de a lichida uzina. Asteptam sa vina noul director sa vorbim cu el, pentru ca de la interimar nu am primit niciun raspuns clar. El a venit de la Campia Turziei unde stim ce s-a intamplat, a stat aici o saptamana pentru a vinde materia prima si apoi a plecat. O sa mergem si la Prefectura, facem plangere si la DNA si vom protesta. |agla a fost vanduta printr-o firma satelit. Raspunsul primit de la directorul general de la divizie a fost acela ca materia prima a fost vanduta pentru a realiza profit. Este o jignire la adresa angajatilor si o situatie de compromis. Nu stim cum ne vom lua salariile daca vom incepe munca in luna martie. Mai mult realizam daca transformam cele 7.500 de tone de tagla in produs finit, decat sa le vindem la un pret mai mic decat cel de achizitie. Toti angajatii sunt in stare de soc pentru ca nu stim ce se va intampla cu noi. Daca noi nu avem bani si nu muncim in primul trimestru, fara productie cum vom avea bani pentru al doilea trimestru. Noi credem ca este o tentativa de a inchide uzina de la Braila, dar nu vom sta cu mainile in san, exista lege pentru toata lumea, inclusiv pentru ei”, a declarat  liderul de sindicat al laminoristilor, Constantin Iarca.

Anul trecut rusii de la Mechel au lansat o ipoteza conform careia se vor retrage de pe piata romaneasca. Grupul spera sa obtina 46 de milioane de dolari pentru Mechel Targoviste, 33 milioane de dolari pentru Mechel Campia Turzii, 32 milioane dolari pentru Laminorul Braila, respectiv 39 milioane dolari pentru Ductil Steel.

Comentarii

comentariu

About the Author

-