Published On: joi, Ian 24th, 2013

Liberalii nu vad cu ochi buni diminuarea privilegiilor

Share This
Tags

Vasile Varga si-a manifestat nemultumirea fata de diminuarea privilegiilor parlamentarilor. Modificarea statutului nu il afecteaza in mod direct pe deputatul brailean, insa acesta considera ca alti colegi din Parlament, care nu au o situatie la fel de fericita ar avea de suferit de pe urma diminuarilor.

“In ceea ce priveste diminuarea asa zisor privilegii a trebuit sa fiu de acord. Pe mine personal nu ma afecteaza dar stand de vorba cu mai multi colegi, acum incep sa-i cunosc si nu toti isi permit aceasta diminuare”, a declarat deputatul liberal Vasile Varga.

Pe de alta parte, legea statutului parlamentarilor trebuie promulgata de catre presedintele statului. In acest sens, senatorul Catalin Boboc considera ca Basescu nu va accepta statutul, deoarece presedintele tarii nu este de acord cu modificarile aduse, in ceea ce priveste imunitatea demnitarilor.

“Pentru a permite astfel de masuri, legea privind statutul parlamentarilor trebuie promulgata. Pentru asta ea trebuie semnata de presedintele statului, asa cum s-a pronuntat, seful statului se mai gandeste. In aceeasi lege care promulga statutul asta se afla si problemele legate de imunitate, cu care Basescu nu este de acord si problemele legate de drepturile parlamentarilor. Cu alte cuvinte, daca legea nu este promulgata va trebui sa vedem ce este de facut si vorba lui Zgonea, prin iulie, august incepem sa vindem din cladirea Parlamentului ca sa acoperim bugetul”, a adaugat liberalul Catalin Boboc.

Senatorul a tinut sa atraga atentia asupra faptului ca in urma formarii Uniunii Social Liberale, politica de dreapta nu a disparut. Acesta este de parere ca un demnitar trebuie remunerat corespunzator. Mai mult, Boboc considera ca bugetarii ar trebui platiti pe masura, astfel incat coruptia sa dispara din sistemul nostru.

“Eu vreau sa spun ceva si imi asum ceea ce spun. Trebuie sa stie lumea ca inainte sa fim USL-isti suntem liberali. Eu am o parere despre asta. Este o parere personala si nu neaparat a partidului. In tara asta atata vreme cat vom considera ca oameni care manipuleaza valori si bunuri ale statului multe mii si zeci de mii de miliarde, care le trec prin mana cu alte cuvinte si stau in pixul sau in votul lor si pe care noi consideram in continuare ca-i vom putea remunera cu 8 milioane de lei pe luna sau cu 10, cu 15 in timp ce ei sunt la butoanele multor miliarde de lei si ne asteptam ca oamenii aia sa nu fie predispusi la a face tot felul de fapte de coruptie, ne inselam”, a declarat senatorul Catalin Boboc.

Comentarii

comentariu

About the Author

-