Published On: mie, Ian 9th, 2013

Laminorul Braila are participatii ale AVAS

Share This
Tags

* AVAS are in portofoliu 641 de firme, detinând in principal participatii minoritare, iar aproximativ jumatate din numarul total de societati sunt in lichidare sau insolventa si dizolvare.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) detine pachetele majoritare la aproximativ 140 de firme, cea mai mare parte fiind in lichidare sau insolventa. Din totalul celor 641 de firme, peste 300 sunt in insolventa sau lichidare, iar 15 sunt in dizolvare.

Printre cele mai mari companii, in functie de valoarea capitalului social, unde institutia detine participatii minoritare se numara si Laminorul Braila, in procent de 0,27 la suta. Pe langa acesta, se mai afla si Roman Brasov (2,92%), Petrotel Lukoil Ploiesti (0,006%), Mechel Câmpia Turzii (1,02%), Kastamonu România Reghin (0,19%), Mechel Târgoviste (4,04%), Zaharul Oradea (0,008%), Astra Vagoane Arad (1,36%), Chimcomplex Borzesti (12,89%), Biofarm (1,04%).

Autoritatea a fost trecuta de noul Guvern in coordonarea ministrului Economiei, unde functioneaza si Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI).

In noiembrie 2012, premierul Victor Ponta l-a retras pe Marius Obreja din postul de presedinte al AVAS si l-a numit la conducerea institutiei pe Adrian Volintiru, fost director la Rompetrol, Relad si Vulcan Bucuresti.

Comentarii

comentariu

About the Author

-