Published On: joi, Ian 17th, 2013

Jandarmii si-au dat intâlnire cu elevii braileni

Share This
Tags

* Ca urmare a derularii programului „Jandarmul, prietenul celor care respecta legea”, Inspectoratul de Jandarmi Judetean (IJJ) Braila continua actiunile de prevenire si combatere a faptelor antisociale, actiuni venite în sprijinul atât al elevilor, cât si în cel al profesorilor *

Miercuri, 16 ianuarie, jandarmii braileni au primit vizita a 20 de copii din cadrul Fundatiei “Surorile Clarise” din Braila, carora le-au fost prezentate principalele misiuni ale institutiei, câteva exercitii de autoaparare, dar si dotarea unui echipaj de patrulare.

Toate acestea i-au încântat pe copii, iar o parte din ei chiar si-au exprimat dorinta de a devenii jandarmi.

Aceste activitati încearca sa dezvolte comunicarea cu elevii, prin întâlniri periodice, în care sa fie prezentate riscurile la care se expun, consecintele care pot rezulta în cazul comiterii de contraventii si infractiuni.

“În acest scop, jandarmii de la Compartimentul de Prevenire si Combatere a Faptelor Antisociale din unitatea noatra au desfasurat, si în cursul diminetii de astazi, o serie de activitati preventiv-educative cu elevii Colegiului Tehnic <C.D Nenitescu>. Aici au fost prezentate diferite teme si masuri preventive referitoare la existenta traficului de persoane si riscurile asociate acestui fenomen; violenta stradala; aspecte pentru prevenirea delicventei juvenile, a absenteismului scolar precum si a consumului de droguri si alcool. Totodata, au fost prezentate si masuri de autoprotectie împotriva victimizarii, dar si prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de încalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, a Legii nr. 4/ 2008 pentru prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive”, a mentionat purtatorul de cuvant al IJJ Braila, plutonier Sorin Neftode.

Comentarii

comentariu

About the Author

-