Published On: vin, Ian 11th, 2013

Interventii ale comisarilor de la Mediu

Share This
Tags

* In cursul anului trecut, comisarii Garzii de Mediu Braila au avut o serie de actiuni, printre care patru incendii de vegetatie uscata si miristi, pe o suprafata de peste 600 de hectare * La conductele de transport titei Oprisenesti – Ciresu au fost înregistrate patru poluari, din care trei au fost accidentale pe suprafete de teren mici de 10 mp, 20 mp si 25 mp *

În scopul interzicerii arderii miristilor si vegetatiei uscate, au fost reluate actiunile de îndrumare si constientizare cu agentii economici care administreaza suprafete agricole.

În Insula Mica a Brailei, pe 18 martie 2012, a avut loc un incendiu de vegetatie uscata care s-a extins pe o suprafata de circa 326 ha. La inceputul lunii aprilie s-a produs un incendiu în Amenajarea Piscicola Maxineni – aria de protectie speciala avifaunistica si fond de vânatoare. Conditiile atmosferice au favorizat propagarea incendiului pe o suprafata de aproximativ 250 ha. Deoarece nu au fost stabilite cauzele incendiului si autorii, aspectele constatate au prezentat elementele constitutive ale unei infractiuni, Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean Braila (CJGNM) Braila  formulând sesizare  penala.

La finele lui septembrie 2012 au fost semnalate doua incendii pe raza comunei Viziru, prin arderea miristii de pe 34 ha, fara identificarea autorilor. Incendiile au fost stinse de catre Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Viziru. Pentru prevenirea poluarii apelor de suprafata si asigurarea sectiunilor de scurgere a apelor mari, în primavara anului trecut, au fost desfasurate actiunii în comun cu alte autoritati, pentru îndrumare si control la 19 primarii riverane cursurilor de ape din judet, în urma carora au fost stabilite masurile necesare, de la caz la caz.

* Patru poluari cu titei *

Pe data de 19 martie 2012, prin atac la conducta de 6” transport titei Oprisenesti – Ciresu, la aproximativ 4 km de Rampa Ciresu, catre satul Batogu, s-a produs o pata de titei pe o suprafata de aproximativ 100 mp, afectând islazul comunal al localitatii Ciresu. Atacul a constat în perforarea cu un mijloc mecanic a unui orificiu cu diametru de 20 mm în partea superioara a conductei. Evenimentul a fost anuntat operativ, atât telefonic cât si pe formularele tipizate înregistrate la CJGNM Braila, dupa care s-a intervenit imediat cu echipele de interventie din cadrul Rampei Ciresu si ale SC Envirotech SRL Constanta în vederea realizarii tuturor lucrarilor de ecologizare a terenurilor poluate, albiei si apei râului Calmatui pe tronsoanele afectate. Tot in cursul anului trecut, din cauza coroziunii la conductele de transport titei Oprisenesti – Ciresu, au fost înregistrate 3 poluari accidentale pe suprafete de teren mici de 10 mp, 20 mp si respectiv 25 mp.

Comentarii

comentariu

About the Author

-