Published On: Soare, Ian 13th, 2013

Inscrierea la examenul de evaluare nationala

Share This
Tags

* Inscrierile la examenul de evaluare nationala pentru elevii care termina clasa a VIII-a in acest an, se vor face in perioada 17-19 iunie, potrivit calendarului de desfasurare a acestui examen *

Pe 25 iunie va avea loc evaluarea la Limba si Literatura Romana, proba scrisa, pe 26 iunie proba la limba materna, iar 27 iunie proba la matematica. Afisarea rezultatelor se va face potrivit calendarului de desfasurare pe 29 iunie pana la ora 16:00 iar contestatiile se vor depune in aceeasi zi pana la ora 20:00 si vor fi solutionate in perioada 30 iunie -2 iulie iar rezultatele vor fi afisate pe 3 iulie.

Potrivit calendarului de admitere in invatamantul liceal, inscrierea si repartizarea candidatilor pentru invatamant special se va face intre 11 si 13 iulie iar repartizarea candidatilor pe locurile speciale pentru romi intre 8 si 10 iulie.

Completarea optiunilor in fisele de inscriere de absolventii clasei a VIII-a si de parintii acestora asistati de diriginti se va face in perioada 5-9 iulie. Tot in aceeasi perioada vor fi completate fisele de inscriere si de absolventii clasei a VIII-a proveniti din alte judete la centrul special desemnat.

In timpul examenelor vor fi pastrate aceleasi masuri de siguranta ca anul trecut. Supravegherea video va fi mentinuta pentru a evita suspiciunile de frauda la aceste examene. “ Camerele de luat vederi vor fi si in acest an in salile de clasa in timpul examenelor pentru a nu avea surprize neplacute” ne-a declarat Inspectorul Scolar General, Iulian Danielescu.

Prima repartizare computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a va avea loc in 16 iulie. Cea de-a doua repartizare computerizata a absolventilor de clasa a VIII-a care nu au fost cuprinsi in prima etapa va avea loc in 25 iulie, iar a treia etapa se va face in 5-6 septembrie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-