Published On: Soare, Ian 20th, 2013

Înca o ZI LIBERA pentru romani?

Share This
Tags

* Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat, sambata, ca a propus, la sedinta femeilor social-democrate, ca parintii sa beneficieze de o zi libera de la serviciu odata la trei luni pentru a se putea ocupa de controlul medical al copiilor lor, ideea fiind preluata de la organizatia de femei a PSD Ilfov *

“Vrem sa venim din interior, saptamanal, cu propuneri pentru Guvern (…) Eu m-am gandit la o propunere care tine de zona de protectie sociala. În Ilfov în februarie va avea loc o actiune care a venit din partea organizatiei de femei a PSD sa se faca aceasta propunere ca o data la trei luni sa existe o zi libera pentru unul dintre parinti care sa se ocupe exclusiv de sanatatea copilului sau copiilor pe care îi are în îngrijire”, a spus Gabriela Firea, sambata, dupa reuniunea Comitetului National Executiv al Organizatiei de Femei a PSD.

Ea a argumentat necesitatea avansarii unei astfel de propuneri aratand ca de foarte multe ori copii ajung la medic sau la spital cu probleme foarte grave si constata ca au chiar boli cronice, iar daca ar fi existat un control medical amanuntit mai actualizat nu s-ar fi ajuns la o astfel de situatie.

“De aceea ne propunem ca unul din parinti o data la trei luni sa primeasca un liber de la serviciu pentru a se putea ocupa de îngrijirea copiilor, însemnand analize medicale, radiografii, o discutie cu un medic psihilog daca e cazul sau cu un psiholog scolar. Este o propunere a organizatiei de femei din Ilfov”, a spus Firea. Ea a mai aratat ca în sedinta femeilor PSD s-a discutat despre faptul ca femeile din politica au avut destul de mult de pierdut în ultimii ani prin cateva “exemple” care nu au fost “tocmai potrivite” pentru public si s-a considerat de comun acord ca femeile social-democrate trebuie sa fim un exemplu de decenta, de activitate sustinuta, de promovare pe criterii personale si profesionale si nu pe subiectivism.

“Femeile trebuie sa fie de doua ori mai vigilente, de doua ori mai elegante, de doua ori mai decente decat barbatii”, a spus Gabriela Firea.

O alta propunere avansata în sedinta femeilor social-democrate i-a apartinut primarului Craiovei, Olguta Vasilescu, si priveste cresterea sigurantei copiilor pe internet.

“A fost preluata ideea mea privind siguranta copiilor pe internet, pentru ca nu am reusit a termin acest proiect de lege. Sunt foarte multi pedofili care sunt pe internet”, a spus Olguta Vasilescu.

La randul sau, presedinta Organizatiei de Femei a PSD, Rovana Plumb, a precizat ca femeile social-democrate sunt preocupate de situatia copiilor, a mamelor singure si vor ca în actualul Legislativ sa poata sa acorde o atentie desosebita Legii privind asistenta maternala si Legii privind violenta domestica.

Vicepresedintele PSD Corina Cretu a precizat, la randul sau, ca îsi propune ca aspectele privind combaterea violentei în familie sa fie mai bine coordonate la nivel legislativ între UE si Romania, acelasi lucru urmand a fi avut în vedere si în ceea ce priveste abandonul scolar sau problemele legate de piata muncii.

Deputatul PSD Catalina stefanescu, de altfel cel mai tanar deputat din actuala legislatura, a aratat ca îsi doreste sa existe un parteneriat real între universitati si angajatori prin care sa li se recunoasca practica si voluntariarul elevilor si studentilor, astfel încat la termnarea studiilor acestia sa nu se mai confrunte cu situatia paradoxala ca nu au cum sa se angajeze, neavand experienta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-