Published On: mar, Ian 22nd, 2013

In timp ce Laminorul este “pe duca” Iarca si Cibu se acuza reciproc

Share This
Tags

* Liderul de sindicat al laminoristilor il acuza pe fostul primar al Brailei de faptul ca nu “a ridicat niciun deget” in 2004 pentru a salva uzina * De cealalta parte, Cibu il considera vinovat pe Iarca pentru ruptura produsa intre salariati si patron *

Dupa ce fostul primar al Brailei, Constantin Sever Cibu a declarat in cadrul unei conferinte de presa, ca vinovat pentru situatia in care se afla uzina Laminorul in momentul de fata este Constantin Iarca, liderul de sindicat se apara.

“Parerea unui om care nu a facut nimic pentru Braila nu este importanta pentru noi. Angajatii si cei alaturi de care am luptat din 2004 si pana acum stiu ce am facut pentru Laminorul. Eu am privatizat uzina. Cibu nu stie nimic despre Laminorul, el doar isi da cu parerea. Noi nu acceptam ironizari de acest gen din partea unui om care nu a miscat un deget pentru urbea noastra. Vorbeste cu o rautate inexplicabila despre salariati, iar aceste reactii creaza o impresie proasta in randul salariatilor si asta nu este deloc bine pentru cariera lui politica. Sa se astepte la reactii din partea oamenilor care au luptat pentru uzina, care acum se simt jigniti de ceea ce a declarat. El nu a facut altceva decat sa ma minta si sa-mi dea autorizatie pentru pichetare. El trebuie sa uite ca a fost in viata politica a Brailei. Loveste in salariati si in oamenii care l-au ales”, a declarat liderul de sindicat Constantin Iarca.

* Cibu nu mai da nicio sansa uzinei *

De cealalta parte, fostul primar al Brailei din perioada 2004-2008 este de parere ca uzina nu mai are nicio sansa, iar principalul vinovat pentru aceasta situatie este liderul de sindicat.

“Iarca si banda lui sunt vinovati pentru situatia in care se afla Laminorul in prezent. Nu am nicio pozitie in ceea ce priveste declaratiile lui Iarca la adresa mea. El nu intelege ca Laminorul nu mai are nicio sansa. El a ramas cu o gandire comunista si rezultatul este cel pe care il vedem. Neintelegerile dintre sindicat si patronat nu au dus in nicun caz la o mai buna functionare a intreprinderii, dar el nu a inteles asta niciodata. In niciun caz statul la ora actuala nu se amesteca in problema Laminorului. Odata vanduta aceasta intreprindere unui privat, statul nu mai are nicio raspundere. Iarca poate sa comenteze ce vrea, nu ma intereseaza”, a declarat Constantin Sever Cibu.

In timp ce “mata moarta” este plimbata de la unul la altul, laminoristii braileni sunt ingroziti de gandul ca si-ar putea pierde locul de munca. Saptamana aceasta, la Moscova, reprezentatii Grupului Mechel se vor intruni intr-o sedinta in care se va hotara soarta uzinei si a celor aproximativ 390 de angajati.

Comentarii

comentariu

About the Author

-