Published On: joi, Ian 10th, 2013

In iarna trecuta, militarii au ajutat familiile nevoiase

Share This
Tags

* Pentru evitarea incidentelor nedorite din cauza fenomenelor meteorologice din ianuarie, februarie si decembrie, pompierii, politistii, medicii, armata si jandarmii au facut front comun, in toate misiunile desfasurate * Alimente, apa potabila, lemne si ceai au fost distribuite in aceasta perioada *

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” al judetului Braila, pe timpul manifestarii fenomenelor meteorologice periculoase, din lunile ianuarie, februarie si decembrie 2012, a mentinut permanent legatura cu presedintii comitetelor locale pentru situatii de urgenta, privind masurile si actiunile intreprinse pentru gestionarea situatiilor de urgenta generate de conditiile meteorologice nefavorabile specifice iernii.

“S-au facut demersurile necesare catre Unitatile Speciale de Aviatie Tulcea si Iasi, precum si catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, pentru alocarea resursei de aviatie, a unui elicopter, in vederea preluarii a 12 pacienti care au acuzat diferite afectiuni medicale si la care nu s-a putut interveni terestru in zonele izolate, ca urmare a caderilor de zapada. Au fost distribuite alimente si ceai cald unui numar de 100 persoane aflate in autovehiculele oprite pe DN21, la iesirea din municipiul Braila, in urma restrictiilor de tonaj impuse pe drumurile nationale, precum si celor aproximativ 750 calatori din trenul InterRegio 1732, pe ruta Galati – Brasov – Bucuresti, care a stationat 33 ore in statia CFR Faurei. A distribuit alimente disponibilizate de catre Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale, prin Hotarâre de Guvern ca urmare a solicitarii Institutiei Prefectului judetului Braila catre localitatile Marasu, Frecatei, Galbenu, Jirlau, Visani, Zavoaia, Dudesti din judetul Braila. Pentru locuitorii din Odaieni, Surdila Greci, Rosiori, Cotu Lung si Bratesu Vechi s-au dat alimente si 30 tone lemne de foc, primite de la Prefectura judetului Botosani. Au fost executate misiuni de deszapezire, in medie 44 cadre ISU/zi, in sprijinul unitatilor administrativ teritoriale Ciocile, Rosiori, Surdila Gaiseanca, Visani, Jirlau, Galbenu, Faurei, Ianca”, a declarat lt.-col. Liviu Radu, seful Centrului operational.

* Actiuni intreprinse prin front comun *

Inspectoratul de Politie Judetean a instalat filtre pe sectoarele de drum nationale si judetene din judetul Braila (in medie 96 politisti/zi) pentru informarea participantilor la trafic referitor la impunerea restrictiilor de circulatie, precum si blocarea drumurilor in judetele limitrofe.

Efective din cadrul Garnizoanei Braila, fiind vorba in medie 100 militari/zi, au distribuit alimente si apa populatiei afectate de caderile masive de zapada, realizand, de asemenea, si misiuni de deszapezire, in sprijinul unitatilor administrativ teritoriale Ciocile, Rosiori, Visani, Jirlau si Galbenu. Echipaje ale Inspectoratului de Jandarmi Judetean au distribuit alimente si apa populatiei afectate de caderile masive de zapada si au executat misiuni de deszapezire, in sprijinul unitatilor administrativ teritoriale Ciocile, Rosiori, Surdila Gaiseanca, Visani, Jirlau, Galbenu si Faurei.

“Elicopterele Ministerului Apararii Nationale au executat misiuni de transport alimente de la Statul Major General al Armatei, in localitatile Marasu, Frecatei, Galbenu, Visani, Jirlau, Surdila Greci si Ciocile. Sectia Drumuri Nationale a intervenit cu 22 utilaje pentru degajarea zapezii de pe carosabil, imprastierea de material antiderapant pentru redarea traficului pe cele 5 drumuri nationale din judetul Braila, precum si pentru impunerea restrictiilor de circulatie autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone. Directia Tehnica si de Gospodarire Comunala din cadrul Consiliul Judetean a actionat pe toate drumurile judetene cu 23 utilaje, pentru degajarea zapezii si deblocarea autovehiculelor ramase blocate in trafic, facilitând accesul Serviciului de Ambulanta Judetean si SMURD la cazurile medicale din zonele afectate de caderile de zapada”, a spus lt.-col. Liviu Radu.

* SAJ Braila a salvat zeci de vieti omenesti *

Serviciul de Ambulanta Judetean a intervenit pentru acordarea asistentei medicale si salvarea vietii oamenilor, a cazurilor grave din zonele afectate de efectele manifestarilor fenomenelor meteorologice. Unde nu s-a putut interveni, medicii au informat conducerea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Braila pentru a solicita resurse de aviatie.

Pentru preluarea apelurilor referitoare la urgentele medicale semnalate pe timpul manifestarilor fenomenelor meteorologice periculoase si dirijarea echipajelor la locul actiunii, in functie de starea de practicabilitate a drumurilor, in cadrul dispeceratului inspectoratului pentru situatii de urgenta, a fost organizat dispecerat unic in care si-au desfasurat activitatea si personalul din cadrul dispeceratului Serviciului de Ambulanta Judetean, inregistrându-se in medie 115 cazuri / zi.

Echipajele Sucursalei de Distributie a Energiei Electrice Braila, in numar de 6 echipe/zi, au actionat pentru remedierea defectiunilor aparute in retelele de energie electrica.

Comentarii

comentariu

About the Author

-