Published On: mie, Ian 30th, 2013

In domeniul panificatiei apare soarele, de la 1 iulie TVA-ul ajunge la 9%

Share This
Tags

* De la inceputul lunii iulie se va demara un proiect pilot in panificatie * Se vrea ca TVA-ul sa fie de 9%, scazand cu 16 puncte procentuale *

Reducerea TVA in panificatie, masura promisa de actuala guvernare inca din campania electorala, ar putea fi aplicata din a doua jumatate a acestui, dar doar ca un proiect pilot. Potrivit primului ministru, delegatia FMI nu a fost de acord cu aceasta masura si a cerut Guvernului sa identifice o alta sursa de venit, pentru a acoperi pierderea de la buget.

Masura se va lua daca veniturile bugetare vor creste suficient de mult pentru a putea acoperi deficitul de 200 milioane de lei generat de aceasta decizie. Reducerea TVA-ului la paine a fost discutata cu responsabilii de la FMI, iar subiectul va mai fi reluat la urmatoarea vizita a delegatiei Fondului.

“Avem o discutie din nou la sfarsit de mai, inceput de iunie, si o sa incercam atunci, de la 1 iulie, odata cu rectificarea bugetara, sa facem acel proiect-pilot pentru un singur produs, pentru a vedea daca opinia noastra, si anume ca un TVA redus duce in realitate la incasari mai mari si la combaterea evaziunii fiscale este reala”, a precizat premierul Victor Ponta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-