Published On: mar, Ian 8th, 2013

In decurs de doi ani de la publicarea noii legi, firme obligate sa-si schimbe denumirea

Share This
Tags

* Incepand cu 1 februarie, sintagma “societate comerciala” va deveni “societate”*

Firmele care au in denumire sintagma “societate comerciala” sunt obligate ca in termen de doi ani incepand de la 1 februarie sa faca demersurile necesare inlocuirii sintagmei antementionate cu termenul “societate”, potrivit legii nr. 76/2012 care intra in vigoare la 1 februarie 2013.

Pana la finalizarea demersurilor de schimbare a denumirii firmei, societatea poate functiona cu denumirea inscrisa in registrul comertului la data intrarii in vigoare a legii nr. 76/2012.

Inregistrarea in registrul comertului a mentiunii privind modificarea actului constitutiv ca urmare a schimbarii denumirii societatii e scutita de taxa de inregistrare, potrivit articolului 79 din legea nr. 76/2012.

In ceea ce priveste sucursalele societatilor, modificarile privind denumirea sucursalei se inregistreaza la oficiul registrului comertului de la sediul persoanei juridice care a infiintat sucursala, din oficiu, pe baza notificarii si a inscrisurilor doveditoare, transmise pe cale electronica de catre ORCT la care s-a inmatriculat sucursala.

Comentarii

comentariu

About the Author

-