Published On: Soare, Ian 13th, 2013

In ciuda faptului ca sunt doar cateva posturi disponibile, brailenii nu se inghesuie la AJOFM

Share This
Tags

* Cel putin asta sustine primarul Aurel Simionescu, care considera ca putinele posturi scoase de AJOFM par neatractive pentru braileni * Edilul sef nu intelege cum din 5.000 de someri braileni nimeni nu este interesat sa ocupe un post de fochist la unul din liceele brailene *

Autoritatile locale recunosc problema lipsei locurilor de munca din Braila, dar se arata contrariate de faptul ca, in ciuda numarului mare de someri, pe unele posturi scoase la concurs prin Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca nu sunt, totusi, candidati. Primarul Aurel Simionescu a recunoscut, in cadrul unei conferinte de presa, situatia destul de grea in ceea ce priveste gasirea unui loc de munca in ziua de azi, dar, sub anumite aspecte, problema pare sa-l surprinda.

“La 5.000 de someri si 100 de locuri de munca disponibile”, unele posturi par total neatractive pentru braileni. Simionescu a dat chiar un exemplu concret in acest sens, declarand ca la unul din liceele brailene a fost scos la concurs un post de fochist, iar pana in prezent nu s-a inscris niciun candidat. si acest lucru i se pare debusolant avand in vedere ca la CET s-au facut recent disponibilizari. “Cu certitudine este o problema cu locurile de munca. Dar in acelasi timp continuam sa avem in fiecare saptamana sau luna locuri de munca disponibile in oras. Nu inteleg cum este posibil sa avem 5.000 de someri si 100 de locuri de munca disponibile si lumea sa nu se inghesuie. Va dau si un exemplu concret. Liceul “Edmond Nicolau” a scos la concurs, printre altele, un post de fochist.

Stiti cati oameni am disponibilizat de la CET, dar nu s-a inscris nimeni. Eu incerc sa gasesc o explicatie, poate salariile sunt mai mici in zona si nu le convine, totusi din atatia oameni care sunt in cautarea unui loc de munca nu am gasit unul care sa se inscrie la acest concurs, care sa-si doreasca aceasta slujba? Sunt lucruri pe care incerc sa le inteleg, dar nu le gasesc o foarte mare probabilitate de rezolvare”, a precizat primarul Aurel Simionescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-